Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 16 Ekim 2016 - 11:23 Yorum: 0

Altın Eller Festivali, zanaatkarlara ilham kaynağı oldu

Beyoğlu'nda düzenlenen Altın Eller Festivali, yerli yabancı binlerce sanatseveri Taksim'de bir araya getirdi.

Altın Eller Festivali, zanaatkarlara ilham kaynağı oldu

Beyoğlu'nda düzenlenen Altın Eller Festivali, yerli yabancı binlerce sanatseveri Taksim'de bir araya getirdi. Festivalin ilham verici olduğunu belirten zanaatkarlar, vatandaşların festivale göstermiş olduğu ilgiden de son derece memnun kaldıklarını söyledi.

Beyoğlu Belediyesi tarafından düzenlenen ve 50 gün sürecek "Beyoğlu Hareketleniyor" festivalinin ikinci etabı Altın Eller Festivali, yerli yabancı binlerce sanatseveri Taksim Meydanı'nda bir araya getirdi. Festival alanında her gün düzenlenen birbirinden güzel etkinliklerle keyifli dakikalar geçiren ziyaretçiler, bir taraftan da Türkiye'nin dört bir yanından gelerek festivale katılan zanaatkarlardan sanatlarının inceliklerini öğrenme fırsatı buldu. Vatandaşların sergiye gösterdiği ilgisinden çok memnun olduklarını belirten zanaatkarlar, festivalin ilham verici olduğunu söyledi.

"Festivalden ilham aldım"

Festivale Bursa İznik'ten katıldığını söyleyen çömlek ve çini ustası Kadir Yılmaz, festivale gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Beyoğlu Belediyesi ve Kültür Bakanlığı'na teşekkür ediyorum böyle bir festival düzenledikleri için. Çok güzel insanlar tanıdım öncelikle. Bizden önce burada Antika Festivali vardı. Oradan da ilham aldım. O arkadaşlar benim ürünlerime baktılar. Sanata değer veren insanları tanıdım. Koleksiyonlarına almak istediler. Çok mutlu etti bu beni." dedi.

"1,75 boyunda bir çini yaptım, elle yaptığımı kanıtlayamadım"

Yaklaşık elli senedir çömlek ve çini mesleğini yaptığını da belirten Yılmaz, "Bu bizim ata mesleğimiz. Objelerim tamamıyla kendine özgü. Yaptığım eserlerin eşi benzeri yok. İlham geldiği zaman bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Sanatı en güzel şekilde sunmaya çalışıyorum. Antik ve Hitit dönemlerine ait testi yapıyorum. Önce araştırıyorum sonra çalışıyorum. UNESCO davet etti bizi. 1,75 boyunda bir çini yaptım. Guinness Rekorlar Kitabına girecekti ama elle yaptığımı kanıtlayamadım, tekrar başvuracağım." ifadelerini kullandı.

Dünya Amerika'nın nerede olduğunu bilmezken telkari vardı

Altın Eller Festivalinde zarif standıyla hemen dikkat çeken Telkari ustası Suphi Hindiyerli de, sanatseverlerin ilgisinden çok memnun olduğunu söyleyerek emeği geçen herkese teşekkür etti. Telkari sanatıyla ilgili de bilgi veren Hindiyerli, "Telkari'nin tarihi çok eskiye dayanıyor. MÖ 3 bin yıl önce Mezopotamya'da yapılıyordu. O zaman hangi gümüş ayarı kullanılıyorsa bugün aynı ayarı kullanıyorum. Diğer gümüş işlerinden başka bir iştir Telkari. Bugün bu işi elde yapan toplasan 10 kişi kalmadı. Ben Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın sanatkarıyım. Bakanlıktan onur belgem var. Üç sefer Amerika'ya gittim, bir kez de Suudi Arabistan'a gittim. İnanamadılar elde yapıldığına. Hemen iki çiçek yaptım. Dünya Amerika'nın nerede olduğunu bilmezken Telkari vardı. Bunu söyledim." şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber