Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 13 Mayıs 2016 - 15:38 Yorum: 0

Altın Gençler De Çanakkale Yolunda

Altındağ Belediyesi tarafından düzenlenen kültür gezileri, Altındağ Belediyesi Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi üyeleri ve eşlerinin yanı sıra, Gençlik...

Altın Gençler De Çanakkale Yolunda

Altındağ Belediyesi tarafından düzenlenen kültür gezileri, Altındağ Belediyesi Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi üyeleri ve eşlerinin yanı sıra, Gençlik Merkezi üyeleriyle devam ediyor.

2009 yılından beri her yıl binlerce çocuğu Bursa ve Çanakkale'ye götüren Altındağ Belediyesi, bu yıl da bin 600 genci Bursa ve Çanakkale ile buluşturacak. 16 farklı mahallede hizmete açılan her gençlik merkezinden 100 çocuk, bu yıl Bursa ve Çanakkale gezisine katılacak. Yıldıztepe Mahallesi Ali Kuşçu Gençlik Merkezi üyeleriyle başlayan gezi, sırasıyla diğer Gençlik Merkezleri'yle devam ediyor. 100 kişilik öğrenci grupları, aileleri tarafından heyecanla Bursa ve Çanakkale'ye uğurlanıyor. Sabahın erken saatlerinde aileleri ile merkez önünde vedalaşan çocukların çoğu, evlerinden ve ailelerinden ilk kez ayrılmanın heyecanını yaşıyor.

Altındağ Belediyesi tarafından ücretsiz olarak düzenlenen kültür gezilerinde çocuklar için her şey düşünülüyor. Gençlik merkezlerine üye çocuklar, en konforlu otobüslerde yolculuk ediyor ve en rahat otel odalarında konaklıyor. Gezi boyunca çocukların beslenmesine de oldukça özen gösteriliyor. Altındağlı çocuklar, en sağlıklı yiyecekleri en hijyenik ortamlarda tüketiyor, ailelerin de gözü arkada kalmıyor.

Merkez sorumluları ve rehberler eşliğinde önce Bursa'yı gezen çocuklar, ardından da Çanakkale'ye geçiyor. Altındağlı çocuklar, bu gezide Çanakkale Kara ve Deniz Savaşları'nın yapıldığı yerleri görerek tarihe yakından tanıklık ediyor. Çanakkale Şehitliği ise çocukların gezeceği en önemli yerlerin başında geliyor. Altındağlı çocuklar, tarih kitaplarında anlatılan mevzileri yakından görme fırsatı buluyor. Bölgedeki tarihi ve kültürel yerleri gezecek olan çocuklar, müzeler hakkında da bilgi sahibi oluyor.

"EN GÜZEL ÖĞRENME YAŞAYARAK ÖĞRENMEDİR"

"Çocuklarımıza bırakacağımız en güzel miras, iyi bir eğitimdir" sözünü sık sık dile getiren Başkan Tiryaki, gençlik merkezlerini çok önemsediğini söyledi. Altın gençlerin bu geziler sayesinde yaşayarak, görerek ve hissederek öğreneceklerini belirten Başkan Tiryaki, en güzel öğrenmenin yaşayarak öğrenme olduğunu sözlerine ekledi.

Altın Gençler De Çanakkale Yolunda

Altın Gençler De Çanakkale Yolunda

Altın Gençler De Çanakkale Yolunda

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber