Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 16 Ağustos 2013 - 11:57 Yorum: 0

Altın için doğru zaman mı?

Doktor Kıyamet açıkladı

Altın için doğru zaman mı?

"Doktor Kıyamet" lakaplı ünlü yatırımcı Marc Faber, en cazip yatırım aracının hâlâ altın olduğunu söyledi.

Nisan 2013’te tarihinin en büyük düşüşlerinden birine imza attıktan sonra son dönemde özellikle ABD Merkez Bankası Fed’in ekonomiye verdiği desteği çekme mesajlarını azaltmasıyla yeniden toparlayan altına ünlü yatırımcı Marc Faber’den övgü geldi. Daha önceki krizlere yönelik başarılı tahminleri nedeniyle "Doktor Kıyamet" olarak adlandırılan Marc Faber, altının en cazip yatırım aracı olduğunu ifade etti. Faber, yatırımcıya altın madenciliği sektörü hisselerini önerdi. Fed kaygısı taşıyan pek çok yatırım uzmanının hayatında hiç altın alıp satmadığını kaydeden Faber, bu hisselerin 2008'deki diplerden bile daha düşük düzeyde olduğunu; S&P, Dow Jones, Russell ve diğer endekslere bakıldığında en cazip yatırımın altın olduğunu kaydetti.

ABD BORSALARINA KÖTÜMSER TAHMİN
CNBC-2'nin haberine göre, Faber, ABD borsalarına yönelik ise kötümser bir tahminde bulundu. Ünlü yatırımcıya göre ABD borsalarında 25 Ağustos'tan sonra yüzde 40 düşüş görülecek.
Faber, "tahvil sat, hisse al" tavsiyelerinin arttığı bir ortamda yatırımcıya  dikkatli olmasını önerdi.
Görüşlerini kişisel blogunda paylaşan Faber, 25 Ağustos'a kadar S&P 500'de 1987 benzeri bir rallinin ardından yüzde 40 düzeltme yaşanacağını öngördüğünü hatırlattı.

 


Kaynak: HT EKONOMİ

Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber