Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Spor 21 Haziran 2014 - 13:56 Yorum: 0

Altın Kayısı Satranç Şampiyonası sona erdi

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonunda bu yıl 2’ncisi düzenlenen Uluslar arası Altın Kayısı Satranç Şampiyonası, ödül töreniyle sona erdi.

Altın Kayısı Satranç Şampiyonası sona erdi

MALATYA  - Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonunda bu yıl 2’ncisi düzenlenen Uluslar arası Altın Kayısı Satranç Şampiyonası, ödül töreniyle sona erdi.

Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen şampiyonanın ödül törenine, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Vali Yardımcısı Murat Çağrı Erdinç, Türkiye Satranç Federasyonu As Başkanı Aşkın Keleş, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, Gençlik Spor İl Müdürü M. Sadi Fındıklı, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Daire Başkanı İhsan Gencay ile vatandaşlar ve sporcular katıldı.

42 bin 500 TL’lik ödül dağıtıldı

Şampiyona sonunda dereceye girenlere toplamda 42 bin 500 liralık ödülün dağıtıldığı törende emeği geçenlere teşekkür plaketi de sunuldu. Törende, A kategorisinde dereceye girenlere ödüllerini Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır; B kategorisinin ödüllerini Vali Yardımcısı Murat Çağrı Erdinç; C kategorisinin ödüllerini Türkiye Satranç Federasyonu As Başkanı Aşkın Keleş; D kategorisinin ödüllerini de Gençlik Spor İl Müdürü M. Sadi Fındıklı takdim etti. Ayrıca, görme engelli sporculara verilen teşvik ödüllerini ise Satranç İl Temsilcisi Cemal Gürsel Toy verdi.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ

A ve B kategorileri ile teşvik ödüllerinde belirlenen oranlarda para hediyesi sunulurken; C ve D kategorilerinde dereceye girenlere de laptop, tablet gibi çeşitli ödüller verildi. Sporculara ayrıca, kayısı paketleri ile kupa ve madalyalarının yanı sıra belediye hediye paketi de takdim edildi.

Tarihi yerleri gezdiler

Diğer yandan, 20'si yabancı 364 sporcunun katılımıyla düzenlenen 2. Uluslararası Altın Kayısı Satranç Şampiyonası çerçevesinde Battalgazi gezisi düzenlendi.

Rehber eşliğinde, Battalgazi ilçesinde bulunan; Namazgah, Kanlı Kümbet, Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı, Ulu Camii ve Aslantepe Höyüğü’nü gezen yüzü aşkın sporcu, ilimizin tarih değerlerine hayran kaldıklarını ifade etti. 

Düzenlenen geziden ötürü Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür eden katılımcılar, Satranç Şampiyonası’nın geleneksel hale getirilmesi gerektiğini ifade ettiler.

İŞTE KATEGORİLERE GÖRE SONUÇLAR:

A KATEGORİSİ LİSTE İÇİN TIKLAYINIZ 

B KATEGORİSİ LİSTE İÇİN TIKLAYINIZ

C KATEGORİSİ LİSTE İÇİN TIKLAYINIZ

D KATEGORİSİ LİSTE İÇİN TIKLAYINIZ

GÖRME ENGELLİLER KATEGORİSİ İÇİN TIKLAYINIZ

 

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber