Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 02 Eylül 2016 - 09:43 Yorum: 0

“Altın madalyalı” bağışçıdan Kızılay’a 10 kurban

Adana'da hayırseverliğiyle tanınan, Türk Kızılayı'nın "altın madalyalı" bağışçısı İşadamı Niyazi Çetinkaya, Kızılay'a 10 hisse kurban bağışında...

“Altın madalyalı” bağışçıdan Kızılay’a 10 kurban

Adana'da hayırseverliğiyle tanınan, Türk Kızılayı'nın "altın madalyalı" bağışçısı İşadamı Niyazi Çetinkaya, Kızılay'a 10 hisse kurban bağışında bulundu.

Türk Kızılayı'nın iki önemli ismi, Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı ve Yönetim Kurulu Üyesi Niyazi Çetinkaya, her yıl olduğu gibi bu yıl da Türk Kızılayı'nın "Vekaletle Kurban Kesim Kampanyası" için bir araya geldi. Adana'da hayırseverliğiyle tanınan ve Kızılay'a yaptığı bağışlar nedeniyle "altın madalya" ile ödüllendirilen Çetinkaya, Kızılay'a 10 hisse kurban için vekalet verdi. Çetinkaya'nın bağışladığı kurbanlar, 15 Temmuz gecesinin kahramanlarından Şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in memleketi Niğde ile yurt dışında Asya, Afrika ve Balkanlar'da kesilip, ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırılacak.

İşadamı Niyazi Çetinkaya, vekaletini verirken yaptığı açıklamada, "Yardımın gizli yapılanı makbuldür, ancak insanımıza örnek olmak ve daha çok fakir fukaraya yardım götürebilmek için bu tip yardımları paylaşıyoruz. Bu yıl da yurt içinde ve yurt dışında kesilmesi için vekalet veriyorum. Allahım kabul eder inşallah" dedi.

Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı da, bağış için teşekkür ettiği Niyazi Çetinkaya ile omuz omuza çalışmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Saygılı, çok sorulan sorulara yanıt verme adına, "Vekaletle Kurban Kesim Kampanyası" ile ilgili şu bilgileri paylaştı:

"Yurt içi kesimler büyükbaş olmak üzere Et ve Süt Kurumu'nun kombina tesislerinde gerçekleştiriliyor. Kesim esnasında din görevlisi, noter ve Kızılay görevlisi bulunuyor. Etler konserve haline dönüştürülüyor ve yıl boyunca en uzak köylere dahi dağıtıma çıkarılıyor. Yurt dışında ise kesimler, insani yardıma muhtaç bölgelerde yapılıyor. Kesilen küçükbaş hayvanlar anında paketlenerek muhtaçlara dağıtılıyor. Kesimlerin tamamı, dini vecibelere uygun olarak bayramın ilk 3 günü içerisinde tamamlanıyor."

Kurban vekaletini Kızılay'a vermek isteyenler için son gün, arife günü. Kızılay'ın kurban vekalet bedeli ise, yurt içi 740 TL, yurt dışı 475 TL. Türk Kızılayı Adana Şubesi'ne, TR 36 0001 0017 8300 0018 6854 06 IBAN numaralı hesap üzerinden ya da telefonla 168 Çağrı Merkezi'ne ulaşarak bağış yapılabiliyor. Kampanya ile ilgili detaylı bilgi almak isteyenler için Türk Kızılayı Adana Şubesi'nin telefon numarası: 0322 457 19 23.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber