Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 22 Aralık 2014 - 11:18 Yorum: 0

''Altının ateşi düştü''

Geçen hafta yaşanan dalgalanmaların etkisiyle 3 günde 5 lira artarak 155 liraya yükselen çeyrek altının fiyatı bir hafta öncesine döndü

''Altının ateşi düştü''

BALIKESİR (AA) - ZAFER AKPINAR - Geçen hafta yaşanan dalgalanmaların etkisiyle 3 günde 5 lira artarak, 155 liraya yükselen çeyrek altının fiyatı, piyasaların durulmasıyla bir hafta öncesine döndü.

Balıkesir Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkanı İrfan Günsay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen hafta döviz ve altında önemli bir hareketlilik yaşandığını söyledi.

12 Aralık Cuma günü 89 lira civarında kapanan altının gramının geçen hafta başında yükselmeye başladığını ve bir ara 94,5 lirayı gördüğünü anlatan Günsay, aynı dönemde dolar ve avroda rekorların kırıldığını anımsattı.

Merkez Bankasının açıklamalarının ardından döviz ve altında biraz daha sakin seyir izlendiğini dile getiren Günsay, şunları kaydetti:

"Geçen hafta altının gramı 94,5 liradan 91 lira seviyelerine geriledi. Çeyrek altın 3 günde 5 lira artarak 155 liraya yükseldi. Bugün ise altın haftaya sakin başladı. Altının geçen haftaki ateşi düştü. Şu anda gramı 89,5 civarında satılıyor. Çeyrek altın fiyatları da 150 liraya gerileyerek, bir hafta öncesine döndü. Geçen hafta pazartesi sabah saatlerinde de bu fiyattan satılıyordu. Merkez Bankasının açıklamaları çok etkili oldu."

Günsay, normalde altın alışverişlerinde kış modunda olduklarını belirterek, "Zaten satışlarımız azdı, geçen hafta tamamen durdu. Altın yükselince satmak için gelenler olmuştu ancak o da çok değildi. Bu hafta sakin seyir alışverişi normale döndürür" dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber