Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 13 Mayıs 2016 - 15:53 Yorum: 0

Altınkum’da Çöpler Elektrikli Mini Araçlarla Toplanacak

Didim Belediyesi'nin özelleştirmesi sonucu özel firma tarafından alınan ve Altınkum Yalı Caddesi'nde kullanılacak olan elektrikli çöp kamyonu ile elektrikli...

Altınkum’da Çöpler Elektrikli Mini Araçlarla Toplanacak

Didim Belediyesi'nin özelleştirmesi sonucu özel firma tarafından alınan ve Altınkum Yalı Caddesi'nde kullanılacak olan elektrikli çöp kamyonu ile elektrikli ehuuter araçlar tanıtıldı.

Altınkum Yalı caddesinde bulunan Zabıta noktasındaki tanıtım törenine Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Belediye Başkan yardımcısı Salih Bankoğlu, Temizlik İşleri Müdürü Firuzan Alın, Zabıta Amiri Savaş Alkan ile basın mensupları ile belediye personeli katıldı.

Özelleştirilen Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde kullanılmak üzere özel firma tarafından alınan ve Altınkum Yalı Caddesinde kullanılacak olan Elektrikli çöp kamyonu ile Elektrikli Shuuter araçlar Başkan Atabay tarafından basına tanıtıldı. Ardından Başkan Atabay elektrikli çöp aracının başına geçerek aracı kullandı. Temizlik işlerinde çalışan iki bayan tarafından kullanılacak olan ve arkasında 3'lü çöp kovalarının yer aldığı shuuterlerı'da bayanlar kullandı.

Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay Yalı Caddesinde uzun zamandır görmediği arzu ettiği çalışmanın artık başladığını belirterek "Eleştiri olarak söylemiyorum ama geçmişte gece yarısı büyük çöp kamyonları caddeye girerek çöpleri topluyordu. Bu da hoş olmuyordu. Bu elektrikli araçların aynısı Bağdat Caddesinde kullanılıyor ve kimseyi rahatsız etmeden sürekli çalışıyor. Bugünkü bu olay beni keyiflendirdi. Vatandaşlarımız olsun esnaf olsun bu konuda biraz duyarsız; bundan sonra çöpler sürekli toplanacak. Ayrıca esnafımıza da tekerlekli çöp kovaları dağıtacağız. Esnafımız çöpünü buraya koyacak ve ekiplerimiz bunu toplayacak." dedi.

Başkan Atabay özel firmaya da bu araçları kısa sürede temin etmesinden dolayı da teşekkür ederken "Özelleştirmenin üzerinden 1,5 ay gibi süre geçti ve halkımızda bundan memnun. Bu işi profesyonelce yapılmasına inandığımız için bunu yaptık. Tüm araç ve donanımlarla bu hizmet veriliyor. Memnuniyet oranının kısa sürede daha da artacağına inanıyorum." dedi.

Başkan Atabay Çöp kamyonun elektrikli olduğunu ve 1ila 3 m3 çöp topladığını, 50 km'ye kadar hız yaptığını ve üzerindeki şarjla Altınkum'da 16 sefer yapabildiğini açıklarken Bayanlar tarafından kullanılacak diğer 2 çöp toplama aracının da elektrikli olduğunu aynı sürede çalıştığını ifade etti.

Altınkum’da Çöpler Elektrikli Mini Araçlarla Toplanacak

Altınkum’da Çöpler Elektrikli Mini Araçlarla Toplanacak

Altınkum’da Çöpler Elektrikli Mini Araçlarla Toplanacak

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber