Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Teknoloji 19 Eylül 2019 - 12:53 Yorum: 0

Altınovalı öğrenciler Yalova’nın gururu oldu

Yalova'nın Altınova ilçesinde, Piyalepaşa Ortaokulu öğrencileri Mehmet Aybars Özyiğit ve Hamza Aytuğ Özyiğit, geliştirdikleri proje ile TEKNOFEST'te...

Altınovalı öğrenciler Yalova’nın gururu oldu

Yalova'nın Altınova ilçesinde, Piyalepaşa Ortaokulu öğrencileri Mehmet Aybars Özyiğit ve Hamza Aytuğ Özyiğit, geliştirdikleri proje ile TEKNOFEST'te finale kaldı.

Türkiye'nin en büyük teknoloji etkinliği TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde Yalova'yı temsil eden tek ekip olan Mehmet Aybars Özyiğit ve Hamza Aytuğ Özyiğit, geliştirdikleri SADÜK isimli proje ile finale kalma başarısı gösterdi.

Afet yönetimi kategorisinde Piyalepaşa Ortaokul öğrencileri Mehmet Aybars Özyiğit ve Hamza Aytuğ Özyiğit tarafından hazırlanan SADÜK isimli proje festivalde büyük ilgi gördü. Danışmanlığı öğretmen Pınar Demirsoy tarafından yapılan proje, "Zamanında gelen doğru nabız bilgisi hayat kurtarır" ana fikriyle "Hayatın sesini duyuran saat" temasıyla hazırlandı. Proje, deprem, çığ, maden göçüğü gibi olaylarda yardım bekleyen insanları en kısa sürede belirleyecek, kurtarma işlemini başlatacak ve böylece yüzlerce hayat kurtaracak bir sistem olarak tasarlandı. Çalışma, Altınova Kaymakamlığı, Altınova Belediyesi, Tersane Girişimcileri A.Ş., Cemre Tersanesi ve Negmar sponsorluğunda gerçekleştirildi.

Altınovalı öğrenciler Yalova’nın gururu oldu

Altınovalı öğrenciler Yalova’nın gururu oldu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber