Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 11 Ekim 2016 - 13:38 Yorum: 0

Amasra’da termik santral krizi büyüyor

Bartın Platformu Üyesi olduklarını söyleyen bir grup vatandaş, termik santral yapılmasına tepki amacıyla protesto gösterisi yaptı.

Amasra’da termik santral krizi büyüyor

Bartın Platformu Üyesi olduklarını söyleyen bir grup vatandaş, termik santral yapılmasına tepki amacıyla protesto gösterisi yaptı.

Bartın'a bağlı Amasra ilçesinde kurulması onaylanan termik santralin ÇED süreci içerisinde yüklenici firmanın başvurusuna olumlu cevap verilmesinin ardından, Bartın ve Amasra'da vatandaşlar kararı protesto etmek için sokağa döküldü. Amasra'ya termik santral kurulmasını istemeyen 120 sivil toplum kuruluşundan oluşan Bartın Platformu üyeleri, Amasra Belediyesi önüne giderek protesto gösterisi yaptı. Bartın Platformu kurulduğunda belirlenen 2 basın sözcüsünden birisi olan Amasra Belediye Başkanı M. Emin Timur'un, daha sonra Bartın Platformu ile anlaşamadığını belirterek oluşumdan ayrılmasını protesto etmek isteyen yaklaşık 50 kişilik grup, protesto gösterilerini gerçekleştirdikten sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Amasra Belediye Başkanı M.Emin Timur ise "Belediye binası önüne gelerek beni istifaya davet edenleri kınıyorum. Benim termik santral mücadelesinde, duruşumda hiç bir değişiklik yok. Amasra'ya kurulmak istenilen termik santrale karşıyım. Termik santral başvurusunun ayaklarından olan Liman ve Kül Depolama tesisi ÇED'lerine karşı hukuk mücadelesi vermek yerine bana karşı tepki gösterenler termik santral mücadelesine zarar vermekteler. Benim termik santral mücadelemden şüphe ederek belediye binasının kapısına gelenler hakkında suç duyurusunda bulunacağım" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber