Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 23 Mart 2015 - 13:58 Yorum: 0

Amasya Şeker Fabrika ile Şeker - İş Sendikası arasında görüşmeler başladı

AMASYA (AA) - Amasya Şeker Fabrikası ile Şeker - İş Sendikası, toplu iş sözleşmesi görüşmelerine başladı.Şeker fabrikasında çalışan sendikalı 585 işçiyi ilgilendiren 25. dönem Toplu...

Amasya Şeker Fabrika ile Şeker - İş Sendikası arasında görüşmeler başladı

AMASYA (AA) - Amasya Şeker Fabrikası ile Şeker - İş Sendikası, toplu iş sözleşmesi görüşmelerine başladı.

Şeker fabrikasında çalışan sendikalı 585 işçiyi ilgilendiren 25. dönem Toplu İş Sözleşmesinin sona erdiğini açıklayan Amasya Şeker Fabrikası Genel Müdürü Selahattin Akbel, 26. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin ise fabrika ile Şeker-İş müzakere heyetleri arasında 19 Mart 2015 tarihi itibariyle başladığını belirtti.

Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri kapsamında tarafların, 6356 sayılı Sendikalı ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu'nun 47. maddesi hükmü gereğince kanun süresi içinde bir araya gelerek 26. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerine başlaması gerektiğini söyleyen Akbel, "1 Şubat 2015 ile 31 Ocak 2017 tarihleri arasını kapsayan yeni 2 yıllık süreli 26. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin hayırlısıyla neticelenmesini istiyoruz" dedi.

Şeker - İş Sendikası müzakere heyeti ile asgari müştereklerde buluşacaklarına inandıklarını ifade eden Akbel, "Bütün işçi kardeşlerimizin de bu gayreti göstererek her zaman olduğu gibi toplu sözleşme aşamasında birlikte başarılı bir sonuç alacağımıza inanıyoruz. Bugüne kadar yapılan anlaşmalara göre enflasyonun üzerinde artışlar yapılmıştır. Her iki tarafın iyi niyetiyle başlayan 26. Dönem Toplu İş Sözleşme görüşmelerinin de başarılı olacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber