Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 19 Mart 2015 - 17:28 Yorum: 0

Amasya Üniversitesi'nde konser

AMASYA (AA) - Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçıları,  Amasya Üniversitesi'nin 9'uncu kuruluş yıl dönümü  dolayısıyla konser verdi.Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Konferans...

Amasya Üniversitesi'nde konser

AMASYA (AA) - Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçıları,  Amasya Üniversitesi'nin 9'uncu kuruluş yıl dönümü  dolayısıyla konser verdi.

Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen konseri, piyanist Çiçek Cihan yönetti.

Anadolu türkülerini piyano, obua, viyolonsel, kontrabas ve vurmalı çalgılar eşliğinde seslendiren sanatçılar ülkenin  dört bir yanından derledikleri eserlerin hikayelerini seyirciyle paylaştı.

Opera sanatçısı ve bağlama üstadı Tuncer Tercan'ın bağlaması eşliğinde seslendirdiği Çanakkale Türküsü ile sanatçılardan Gülnihal Cihan'ın obua eşliğinde enstrümantal olarak seslendirdiği Yemen türküsü izleyicilerden büyük alkış aldı.

Konser bitiminde Devlet Opera ve Balesi sanatçılarını  tebrik eden  Amasya Üniversitesi Rektörü Metin Orbay, Amasya Üniversitesi'nin 9'uncu yıl dönümünü türküler eşliğinde bir konserle kutlamaktan dolayı büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, ''Orhun Ovası'ndan Yemen'e, Balkanlar'a, Trakya'ya, Çanakkale'ye bazen hüzünlü, bazen sevinçli bir müzik serüveni yaşadık. Bizler de Amasya Üniversitesi olarak milli, manevi değerlerimizden ödün vermeden düzenlediğimiz bilimsel, akademik, kültürel ve sosyal etkinliklerimizle Amasya halkımızla buluşuyoruz, paylaşımlarımızı artırıyoruz. Üniversitemizin 9'uncu yılı kutlu olsun, bu yolculukta emeği geçen herkese teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum'' dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber