Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 04 Mart 2015 - 11:38 Yorum: 0

Amasya'da ''Engel Kimde" konferansı

AMASYA (AA) - Amasya Üniversitesi'nde "Engel Kimde" konulu konferans düzenlendi.Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Gökdere, Gönüllü Elmalar Projesi kapsamında Eğitim Fakültesi Konferans Salonu'nda...

Amasya'da ''Engel Kimde' konferansı

AMASYA (AA) - Amasya Üniversitesi'nde "Engel Kimde" konulu konferans düzenlendi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Gökdere, Gönüllü Elmalar Projesi kapsamında Eğitim Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansta, özel eğitime muhtaç bireylerin akranlarından zihinsel ya da psikomotor beceriler noktasında önemli farklılıklar gösteren kişiler olduğunu söyledi. 

Hiçbir anne ve babanın özel eğitime muhtaç çocuğu olmasını istemeyeceğini ifade eden Gökdere, "Bu duruma karar vermek bizim elimizde değil ama elimizde olan şeyler elbette var. Toplum olarak ötekileştirme, etiketleme yapmamak bizim elimizde'' diye konuştu.

Gökdere, toplum olarak özel eğitime muhtaç kişilerle karşılaşıldığında yaşanılan acıma ve yardım etme düşüncesinin öncelikli olarak değiştirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Engelliler için binaların fiziksel düzenlemelerinin yapılması, işitme engelli bireye yazılı destek verilmesi gerektiğini anlatan Gökdere, "Eğer bunları yapamıyor ve bu kişileri dışlayıp, ötekileştiriyor ve etiketliyorsak "Asıl engel kimde?" diye sorgulama yaparak işe başlayabiliriz. Önceliğimiz bu olmalı" dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber