Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 13 Mart 2015 - 12:38 Yorum: 0

Amasya'da ''Mehmet Akif Ersoy'' konulu konferans

AMASYA (AA) - Amasya Belediyesince ''Mehmet Akif Ersoy' konulu konferans düzenlendi.Saraydüzü Kışla Binası Milli Mücadele Müzesi ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen konferansa, tarihçi-yazar...

Amasya'da ''Mehmet Akif Ersoy'' konulu konferans

AMASYA (AA) - Amasya Belediyesince ''Mehmet Akif Ersoy' konulu konferans düzenlendi.

Saraydüzü Kışla Binası Milli Mücadele Müzesi ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen konferansa, tarihçi-yazar Yavuz Bahadıroğlu konuşmacı olarak katıldı.

Mehmet Akif Ersoy'un, Türk milletinin yüreğiyle bütünlemiş bir adam olduğunu belirten Bahadıroğlu, "Mehmet Akif devri saadet yürekli olduğu için anılıyor. Akif'in İstiklal Marşı'nı yazmasındaki en büyük sebep de bu yüreğe sahip olmasıdır. Akif 27 Aralık 1936 yılında hayata gözlerini yumdu. Onun ölümünün yıl dönümünde bayraklar yarıya inmedi, hiçbir şey olmamış gibi davranıyoruz ama Allah unutmadığını millete unutturmaz. Akif, İstiklal Marşı ile defnedilen ilk Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır" dedi.

Konferansı, Vali İbrahim Halil Çomaktekin, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, protokol üyeleri ve vatandaşlar izledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber