Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 23 Mart 2018 - 11:03 Yorum: 0

Amasya’dan Van’a mektup arkadaşlığı

Amasya Zübeyde Hanım İlkokulu, mektuplaşmanın yeniden canlandırılması için "Mektup Arkadaşlığı" adlı proje başlattı.

Amasya’dan Van’a mektup arkadaşlığı

Amasya Zübeyde Hanım İlkokulu, mektuplaşmanın yeniden canlandırılması için "Mektup Arkadaşlığı" adlı proje başlattı. Proje kapsamında öğrenciler yazdıkları mektupları Van'daki kardeş okula gönderdi.

Okul müdürü Hasan Hüseyin Aktaş, "Toplumsal olarak teknolojinin hayatımızı yönlendirdiği ve bizi kendi etkisi altına aldığı günümüzde ne yazık ki duygu ve düşüncelerin en güzel ifadelerinin yer bulduğu mektup alışkanlığımız yok olmuş durumdadır. Mektup aracılığı ile yazı yazma alışkanlığının geliştirilmesi ve öğrencilerimizin sosyal medya dışında yazı aracılığı ile tanımadığı kendi akranları ile iletişim kurma ve gönül dostluğu kurma becerilerini geliştirmek amacı ile okulumuz 4/A sınıfı ile Van Şehit Ömer Halisdemir İlkokulu 4.sınıf öğrencileri ile Mektup Arkadaşlığı Projesi başlatılmıştır" dedi.

Aktaş, amaçlarının öğrencilerin fikir üretme, özgüven duygusunu geliştirme ve yazı yazmaya ilgisi artırmak olduğunu kaydetti.

Amasya Zübeyde Hanım İlkokulu ile Van Şehit Ömer Halisdemir İlkokulu 4. sınıf öğrencileri arasında kurulan mektup arkadaşlığı ile teknolojinin gelişmesiyle kaybolmaya yüz tutan mektuplaşmanın yeniden canlanmasını hedeflediklerini anlatan sınıf öğretmeni Sevgi Kirti de böylelikle birbirini tanımayan öğrenciler arasında yeni dostlukların kurulabileceğini vurguladı.

Amasya’dan Van’a mektup arkadaşlığı

Amasya’dan Van’a mektup arkadaşlığı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber