Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 20 Eylül 2016 - 10:03 Yorum: 0

Amatör telsiz başvuruları başladı

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından amatör telsizciler için yapılacak olan amatör telsiz sınavı başvuruları başladı.

Amatör telsiz başvuruları başladı

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından amatör telsizciler için yapılacak olan amatör telsiz sınavı başvuruları başladı.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından amatör telsizciler için 23 Ekim'de yapılacak olan sınavın başvuruları başladı. Amatör telsizci adaylarının 30 Eylül'le kadar Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü sayfasından veya posta ile başvuru yapmaları gerekiyor. Başvuru sonrasında şehit ve gazi eşleri, çocukları, engelliler ve öğrenciler 20 TL, diğer adaylar ise 40 TL sınav ücreti yatırdıktan sonra sınava girebilecekler. Sınavlar Elazığ, Adana, Ankara, Antalya, Artvin, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Samsun ve Aksaray illerinde yapılacak.

Amatör telsizcilik hakkında bilgi veren Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti(TRAC) Elazığ Şube Başkanı Muzaffer Gürtaş, "Amatör radyo servisi, bireylerin kendilerini haberleşme ve haberleşme elektroniğinde yetiştirmelerine yönelik gayri ticari, siyasi boyutu olmayan ve deneysel bir haberleşme servisidir. Radyo amatörleri, uzun dalga olarak adlandırılan çok düşük frekanslardan başlayarak, kısa dalga ağırlıklı olmak üzere, çok yüksek frekanslarda çalışma olanağına sahiptir. Amatör telsiz kullanmak için her ülkede olduğu gibi Türkiye'de de ehliyet almanız zorunludur. CB ve PMR Telsiz kullanmak için, yeni telsiz kanununa ve kısa mesafe telsiz yönetmeliğine göre ruhsat veya ehliyete ihtiyaç yoktur. Belgesiz haberleşme yapmak çeşitli cezalar içeren yaptırımlara sahiptir. Bunların temel amacı haberleşme güvenliğini ve kalitesini korumaktır. Telsiz ehliyeti almak için Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün her yıl iki kez radyo amatörü belgesi için sınav düzenlenir" dedi.

Amatör telsizciliğin amacının sadece sohbet etmek olmadığını ifade eden Gürtaş, "Amatör radyoculuğun en ön sıralarında afet haberleşmesi gelir. İlk günlerinden beri verilen bu hizmet, önemini günümüzde korumaya devam etmektedir. Gelişen ticari teknolojilerin kırılganlığı dünyanın her yerindeki büyük afetlerde her defa görülmüştür. Her şey bittiği zaman amatör radyo servisi altın saatlerin tek güvenilir haberleşme kaynağı olmuştur" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber