Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 21 Ağustos 2014 - 15:03 Yorum: 0

Ambalajlı su satış yerleri ve dağıtım araçlarına yönelik düzenleme

SUDER Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir:

Ambalajlı su satış yerleri ve dağıtım araçlarına yönelik düzenleme

SAKARYA (AA) - Ambalajlı Su Üreticileri Derneği (SUDER) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Özdemir, ambalajlı su satış yerleri ve dağıtım araçlarına yönelik yeni düzenlemeye ilişkin, "Sağlık Bakanlığının almış olduğu önlemler ambalajlı suya talebi arttırıyor. Ambalajlı suya güven arttıkça bu durum satışlara da yansıyor" dedi.

Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, damacana suyu geniş halk kitlelerinin tükettiğini belirterek, bakanlığın su denetimine önem verdiğini, 2 yıldır çeşitli mevzuat değişiklikleri yaptığını, yeni düzenlemeyle denetim sisteminin etkinleştirildiğini söyledi.

Özdemir, satış ve nakil araçlarıyla ilgili yeni düzenlemeler yapıldığına dikkati çekerek, "Bunu çok olumlu durum. Artık istisnai de olsa ambalajlı su satış yerlerinde daha disipline durum ortaya çıkıyor. Hem dağıtım araçlarına yeni standartlar getirilmiş oluyor hem de satış yerlerine. Buradaki saklama  koşulları önem arz ediyor. Direkt güneş ışığı görmemeli, çok ısınan mekanda, dışarıdan toz ve kirliliklere maruz kalan ortamda bulunmamalı. Sağlık Bakanlığı, bütün bunlara yönelik standart getirmiş oluyor" şeklinde konuştu.

Gıda ürünlerindeki gibi suyun da direkt güneş ışığı ya da istenmeyen ısıya maruz kaldığında olumsuz etkilendiğini vurgulayan Özdemir, bakanlığın düzenlemesinin bu açıdan da olumlu olduğunu aktardı.

Özdemir, sözlerini şöyle tamamladı:

"Pazarda, bakkal ve büfe önlerinde yığılmış sular görüyorduk. Bu tarz şeyler olmayacak bundan sonra. Kapalı ve serin ortamlarda muhafaza edilmiş olacak. Bu da ürünün güvenliğini, sağlıklı oluşunu daha da arttıran faktör, olumlu durum.  Sağlık Bakanlığı ve il teşkilatları gerçekten sıkı denetim sistemi uyguluyor. Dolayısıyla tüketiciler, artık Sağlık Bakanlığından ruhsatlı markaları güvenle içebiliyor. Sıkı denetimler sayesinde bu ortamdaki ürünler, sağlıklı ve güvenli oluyor. Sağlık Bakanlığının almış olduğu önlemler ambalajlı suya talebi arttırıyor. Ambalajlı suya güven arttıkça bu durum satışlara da yansıyor."  

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber