Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sağlık 06 Eylül 2016 - 12:03 Yorum: 0

Ameliyat olmak artık çok konforlu

Özel Ümit Vişnelik Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Yurdaer Kaynak, Laparoskopik yöntem ile artık ameliyat olmanın daha konforlu olduğunu vurguladı.

Ameliyat olmak artık çok konforlu

Özel Ümit Vişnelik Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Yurdaer Kaynak, Laparoskopik yöntem ile artık ameliyat olmanın daha konforlu olduğunu vurguladı.

Ürolojideki cerrahi kavramın son zamanlarda değiştiğini, cerrahi söz konusu olduğunda estetik kaygıların buna eklendiğini dile getiren Kaynak, son zamanlarda trend haline gelen Laparoskopik yöntem sayesinde hastaların bu kaygılardan da uzaklaştığını ifade etti. Kaynak, Laparoskopik yöntemin hangi operasyonlarda kullanıldığı konusunda ise, "Hastalar vücut dışından yapılan 10 ve 5 milimetrelik cilt kesileri yapılarak özel trokarlar (bir cins tüp) ile karına girilerek böbreklere, böbrek üstü bezlerine, idrar kanallarına, mesaneye ve prostata ait hastalıklar (böbrek tümörleri, böbrek üstü bezi tümörleri, böbrek taşları, böbrek kistleri, böbreğin çıkışındaki darlıkları, böbrek kanallarındaki taşlar ve tümörler, mesane kanserleri, mesane sarkmaları, prostatın iyi huylu büyümesi ve prostat kanserleri) tedavi edilebilmektedir. Bu yöntem sayesinde hastalar daha iyi kozmetik sonuçlara sahip olurken, yaraları küçük olduğundan ve sadece cilt kesileri olduğundan güncel hayatlarına daha çabuk dönebilmekte ve daha az ağrıları olmaktadır" dedi.

Endoskopik cerrahiler ile böbrek, prostat, üreter, mesane ve üretradaki patolojiler tedavi edilebildiğini kaydeden Kaynak, "Endoskopik sisteme eklenen lazer enerjisi ile böbrek taşları, böbreğin çıkış darlıkları, böbreğin tümörleri, üreter taşları, üreter tümörleri, üreter darlıkları, mesane tümörleri, mesane taşları ve üretradaki darlıklar başarılı bir şekilde bıçaksız olarak tedavi ediliyor. Bu gelişmeler sayesinde hastaların tedavileri yaşam kaliteleri düşürülmeden yapılabilmektedir. Burada bahsettiğim tüm hastalıkları yapabilecek alt yapıya ve donanıma sahibiz" dedi.

KADIN ÜROLOJİSİNDE NELER YAPILIYOR?

Kadınlarda en çok görülen problemlerden biri olan sıkışma tarzında idrar kaçırma problemlerinin medikal ve cerrahi tedavilerini aynı yöntemle yapıldığının altını çizen Kaynak, "Kadınlarda 2. Sıklıkta idrar kaçırma nedeni olan öksürürken, hapşırırken idrar kaçırma (stresle idrar kaçırma) tedavisini cerrahi ve medikal tedavisini yapıyoruz. Kadınlardaki idrar torbası sarkmalarının cerrahi tedavisini yapıyoruz. Tüm bu operasyonlar açık ve laparoskopik yöntemlerle yapılabilmektedir" ifadelerini kullandı.

Çocuk ürolojisinde ise sünnetin en sık yapılan operasyonlardan olduğunu dile getiren Kaynak, "Bunun yanında çocuklardaki inmemiş testisi açık veya laparoskopik olarak tedavi ediyoruz. Çocuklarda sık rastladığımız anomalilerden biri olan Hipospadias tedavisini cerrahi olarak yapıyoruz. Çocuklardaki böbrek taşları, böbrek çıkışındaki darlıkları ve idrar yollarındaki diğer taşları endoskopik ve laparoskopik olarak, gerektiğinde lazer kullanarak tedavi ediyoruz. Gece yatak ıslatma problemlerini medikal ve davranış tedavileri ile tedavi ediyoruz. Bu konuda gerekli teknik donanım ve alt yapıya sahibiz" şeklinde konuştu.

Kaynak, Vişnelik Ümit Hastanesi Üroloji Kliniğinde hastalara maksimum tıbbi ilgiyi ve otelcilik hizmetlerini sunmaya çalıştıklarını da anlatarak, "Elimizdeki tıbbi donanım son derece modern teknolojiye sahiptir. Bu modern teknoloji özellikle cerrahi söz konusu olduğunda hastalara en az sıkıntı oluşturacak cerrahiyi (minimal invaziv cerrahi) yapabilme olanağı sağlamaktadır. Bu cerrahi ile birlikte hastalar kısa sürede günlük aktivitelerine dönebilmektedirler. Cerrahi sonrasında ise vücutlarında skar dokusu (yara izi) önemsiz olacak kadar küçük olmaktadır" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber