Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Sağlık 14 Ekim 2016 - 11:03 Yorum: 0

’Ameliyatsız doğuramazsın’ dediler doğurdu

Adana'da, ilk bebeğini sezaryenle dünyaya getiren ve pek çok doktorun "Sen normal doğum yapamazsın" dediği genç kadın, Adana Özel Ortadoğu Hastanesi'nde...

’Ameliyatsız doğuramazsın’ dediler doğurdu

Adana'da, ilk bebeğini sezaryenle dünyaya getiren ve pek çok doktorun "Sen normal doğum yapamazsın" dediği genç kadın, Adana Özel Ortadoğu Hastanesi'nde "Sezaryen Sonrası Vajinal Doğum (SSVD)" yöntemiyle ikinci bebeğini dünyaya getirdi.

Normal doğum istemesine rağmen 4 yıl önceki ilk gebeliğinde çeşitli sebepler ileri sürülerek normal doğum yapmasının riskli olduğuna ikna edilip, sezaryen doğumu gerçekleştirilen 32 yaşındaki Neslihan Erdem Yıkıcı'da, doğum sonrasında ağrı, his kaybı, hareket kısıtlılığı gibi şikayetler yaşadı.

İkinci bebeğine hamile kalan Yıkıcı, pek çok doktorun "Sen normal doğum yapamazsın" sözüne inat; sezaryenle değil, normal doğum yoluyla çocuk sahip olmaya karar verdi. SSVD konusunda uzman doktor ve hastane arayışına giren genç kadın ve ailesi, Adana Özel Ortadoğu Hastanesi'nde Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Ali Şakrak'ta karar kıldı.

İkinci gebeliği boyunca düzenli muayene ve tetkiklerini Op. Dr. Şakrak'a yaptıran genç kadın, 11 Ekim'de 4 kilo 100 gram ağırlığında sağlıklı bir kız çocuğu dünyaya getirdi ve ertesi gün taburcu edildi. İlk doğumunu sezaryen, ikinci doğumunu normal doğumla yapan Neslihan Erdem Yıkıcı kendisini sezaryenle yaptığı ilk doğumdakinden daha iyi, dinç ve sağlıklı hissettiğini, bir sonraki doğumunu da kesinlikle normal yapmak istediğini, daha az ağrı duyduğunu, daha çok emzirmeye başladığını, bebeğin daha iyi emdiğini ve bebeğiyle daha erken duygusal bağ kurduğunu ifade etti.

Doğumu yaptıran Adana Özel Ortadoğu Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Ali Şakrak ise normal doğumu desteklediklerini belirtti. Daha önce sezaryenle doğum yapanların bir sonraki doğumlarını da kesinlikle sezaryenle yapmaları şeklindeki bilgilerin kesinlikle yanlış olduğunu söyleyen Şakrak, sezaryenin normal bir doğum şekli olmadığını ancak acil durumlarda yapılması gereken bir müdahale olduğunu kaydetti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber