Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 04 Mart 2015 - 15:53 Yorum: 0

Ameliyatta doktorun hemşireyi darbettiği iddiası

Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi'nde ameliyat yapan doktorun, dikişleri bulamadığı için hemşireyle tartışarak, yumruk attığı ileri sürüldü

Ameliyatta doktorun hemşireyi darbettiği iddiası

ERZURUM (AA) - Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi'nde ameliyat sırasında dikiş atan doktorun, hemşireyi darbettiği iddia edildi.

Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Anabilim Dalı Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü'nde çalışan araştırma görevlisi Dr. Feyzi Kılıç, vücudunun çeşitli yerlerinde kırık olan bir hastayı ameliyat ettiği sırada, dikiş ipi bulamadığı gerekçesiyle tartıştığı hemşire Nursal Algım'a yumruk attığı ileri sürüldü.

Algım, Gürcükapı Polis Karakolu'na giderek, şikayette bulundu. Cumhuriyet savcılığına gelerek suç duyurusunda bulunan Algım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayın nasıl olduğunu anlayamadığını belirterek, dikişleri bulamayınca doktorun kendisine hakaret ettiğini söyledi.

Tartışma sırasında hastanın uyanık olduğunu ifade eden Algım, şunları kaydetti:

"Doktor bey, karşınızda bir bayan var. Düzgün konuşun, dedim. Daha çok sinirlendi. Hasta uyanık olduğu için 'Doktor bey hasta uyanık, dikkat edin' diye uyardılar. Sinirlendi, üzerindekileri parçaladı, aletleri fırlattı, ameliyat sırasında çıktı gitti. Hasta açık yaradayken bıraktı, gitti. Hasta da enfeksiyon açısından riskli durumdaydı ve hasta bunları duyuyordu. Giderken küfür ettiğini duydum, en sonunda da namusumla ilgili küfür etti. Onun peşine gittim ben de 'Sizin anneniz, bacınız yok mu' dedim. Ondan sonra direkt yumruk atmaya çalıştı, elimi yüzüme koydum, yumruk attı. Bir kere vurdu. O anda ben münakaşaya gireceğiz diye düşünmüştüm. Terliklerim ayağımdan çıkınca, yere düşecektim başka bir hemşire arkadaşım beni tuttu, düşüyordum."

Algım, o gün ameliyatta iki hemşire çalıştıklarını vurgulayarak, "Vaka bitmek üzereydi. 'Doktor bey, ben size dikişte yardım edeyim, bitsin hemen yan tarafa geçeyim' dedim. 'Ben atarım' dedi ve benim attığım dikişleri de söktü. Sonrasında diğer hastanın hazırlığını yapayım dedim. Dikişleri bıraktığımı söyledim. Sonrasında dikişlerin yerini görememiş. Hepsini hazırlamıştım, oradaydı" dedi.

Doktorun o gün nöbetçi olmadığı halde hastayı ameliyata girdiğini ileri süren Algım, "Arkasından gittim. Niye böyle yapıyorsunuz dedim. Tekrar elini kaldırdı, yumruğunu vuracakken anestezi doktoru onu aldı götürdü. Ben de sonra Gürcükapı Polis Karakolu'na giderek, şikayetçi oldum. Tanıklarımız da gidip, ifadesini verdi" diye konuştu.

Hastanın kırığı olduğunu ve belden aşağısının uyuştuğunu belirten Algım, "Hatta diğer hasta ayağa kalktı, bizi ayırmaya çalıştı. Hasta beni kurtarmak için kalktı. Gece 01.30'da darbetti. Bu doktor daha önce de böyle konuşan bir insanmış. Yeni başlamış, o gün gecede çalışıyordum" ifadelerini kullandı.

Memur-Sen İl Başkanı ve Sağlık-Sen Şube Başkanı Abdullah Duman da iki sağlık çalışanının birbirine şiddet uygulamasını protesto ettiklerini belirterek, "Hemşire hanım suç duyurusunda bulundu. Bugüne kadar sendika olarak sağlık çalışanlarına yönelik şiddete karşı olduk. Sağlıkta, sağlık çalışanının sağlık eliyle çalışana şiddet olması çok acı" şeklinde konuştu.

- "Tamamen dekanlığın uhdesinde yürütülüyor"

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Yıldırım da ilk günden itibaren soruşturma açıldığını ve şu anda iddia aşamasında olduğunu söyledi.

Soruşturma kapsamında doktorun da ifadesinin alınacağını anlatan Yıldırım, şöyle devam etti:

 "Bu tür durumlarda muhakkik tayin ediliyor. Hastanemizin bu tür şeylerle anılması tabii hepimizi üzüyor. Mutlaka arkadaş da kendini savunacaktır. Neticede Erzurum da hastanemiz de üzüldük. Aynı gün hukuki süreç başladı. Hemşire hanımın dilekçesini aldık, dekanlığa bildirdik. Çünkü resmi makam, soruşturma makamı dekanlık oluyor asistan oluca. Başhekimlikten ziyade dekanlık oluyor. Çünkü onların amiri dekanlık oluyor ama biz de hemşire yönüyle bizim personelimizi bir tarafıyla işin içerisindeyiz. Muhatap asistan olunca, dekanlık kontrolünde oluyor."

Doktorun asistan olduğunun altını çizen Yıldırım, "Arkadaşların muhtemelen ifadesi alınmıştır. Tamamen dekanlığın uhdesinde yürütülüyor. Şu anda çirkin de olsa bir iddia. İlk günden itibaren soruşturma başlatıldı. Şeffaf olarak soruşturma yapılacak, ondan sonra karar verilecek" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber