Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 04 Mart 2015 - 18:08 Yorum: 0

Ameliyattaki doktorun hemşireyi darbettiği iddiası

Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi'nde ameliyat sırasında dikişleri bulamadığı için hemşireyle tartışarak yumruk attığı iddia edilen doktor, protesto edildi

Ameliyattaki doktorun hemşireyi darbettiği iddiası

ERZURUM (AA) - Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi'nde ameliyat sırasında dikişleri bulamadığı gerekçesiyle hemşireyi darbettiği iddia edilen doktor, protesto edildi.

Sağlık-Sen Şube Başkanlığı tarafından Erzurum Kent Meydanı'nda düzenlenen programa, Memur-Sen İl Başkanı da olan şube başkanı Abdullah Duman ve darbedildiği öne sürülen hemşire Nursel Algım ile meslektaşları katıldı.

Algım, burada yaptığı konuşmada, ameliyatın bitme aşamasında cilt dikişi yapılırken dikişlerle ilgili bir problem olduğunu ve bundan dolayı doktorun kendisine hakaret ettiğini iddia etti.

"Ben de onu uyardım, 'Karşınızda bir bayan var, ona göre davranın' dedim. 'O zaman bayan gibi dur, erkek gibi durma' dedi. O sırada nasıl duruyordum bilmiyorum. 'Defol git, çık odadan' dedi. Benim görev yerim burası ve nöbetçiyim' dedim. O nöbetçi bile değilmiş" diyen Algım, doktorun kendisine hakaretler etmeye devam ettiğini ileri sürdü.

Doktorun kendisine küfür de ettiğini iddia eden Algım, "Bir anda vurdu. Terliğim ayağımdan çıktı, hemşire arkadaş beni tutmasaydı düşüyordum. Yalın ayakla peşinden gittim. 'Bu yaptığınız ne kadar ayıp' dedim. Başka bir şey diyemedim, korkudan kilitlendim kaldım. O sırada benim hiçbir şekilde can güvenliğim yoktu. O an beni öldürse vursa kırsa kimsenin ruhu duymayacaktı" şeklinde konuştu.

Sağlık-Sen Şube Başkanı Duman da sağlıkçının sağlıkçıya yaptığı şiddeti protesto etmek için toplandıklarını ifade ederek, asistan doktor Feyzi Kılıç'ın, Algım'a hem sözlü hem fiziksel olarak şiddet uygulamasını kınadıklarını söyledi.

Üniversite ve hastane yönetimini konuyla ilgili gerekli işlemleri yapmak için göreve davet ettiklerini belirten Duman, şunları kaydetti:

"Her kim tarafından ve her ne sebeple yapılırsa yapılsın, sağlık çalışanlarını hedef alan sözlü ve fiili saldırılar, aslında sağlık çalışanlarına değil, insanımızın topyekun sağlığına yapılmış bilinçsiz ve ahmakça, kabul edilemez ve affedilemez çirkin hareketlerdir. Hiçbir haklı gerekçeye dayandırılamayacak bu ve benzeri akıl dışı saldırılar, her zamanki gibi vefakarca çalışan sağlık çalışanlarını çok üzmüş ve motivasyonlarını ciddi oranda düşürmüştür. Her gün en az 21 şiddet vakasının yaşandığı ülkemizde bu olay sağlıkta şiddetin hangi boyutlara ulaştığının en açık göstergesidir."

Kar yağışı altında gerçekleştirilen basın açıklamasının ardından grup dağıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber