Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Siyaset 31 Ekim 2014 - 17:31 Yorum: 0

Amerika'nın bütün silahları IŞİD'in eline geçti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir baktık ki Amerika'nın verdiği silahlar tamamiyle DEAŞ'ın (IŞİD) eline geçti. Bunu anlamakta zorlanıyorum. Şu anda o silahlarla Irak'ın yüzde 40'ı işgal edilmiş durumda." dedi.

Amerika'nın bütün silahları IŞİD'in eline geçti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'deki gelişmelere ilişkin, ''Bu katliama karşı dünyanın bir kez konvansiyonel-kimyasal silah ayrımını fazla aşırı dikkatli yapması lazım. Bunun toplanmasını sağlayabilirsiniz, teşvik edebilirsiniz ayrı mesele. Ama konvansiyonel silahı da kullanıyorsa oradaki ülke terörünü estiren şahıs -ki bana kıyasla bir teröristtir- ortada bir ülke terörü vardır, bu insana karşı ulusların birleşip bir kez adalet divanına mı gider, nereye giderse bunun oraya götürülmesi lazım'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Ermenistan ile ayrıcalıklı bir boyutta ilişkilerimizi geliştirmek için adım atan, elini uzatan gene biz olduk. Ancak bizim iyi niyetimiz ne yazık ki karşılık bulmadı. 2015'te yani 1915 olaylarının sene dönümünde biz gerçeklerin anlatılması, dünyanın gerçekleri dinlemesi için hummalı çaba göstermeye devam edeceğiz. Hiç kuşkusuz bu meselede kurgulanmış tarih, ideolojinin esaretinde tarih yada siyasetin materyali olmuş tarih değil, gerçek tarih kazanacaktır. Fransa'nın bu konularda da sağ duyunun, aklı selimin, gerçeğin birlikte duracağına inanıyoruz.'

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber