Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Asayiş 24 Ocak 2015 - 09:34 Yorum: 0

Amirlerim beni yem olarak kullandı!

Dink suikastından tutuklanan üç polisten biri olan ve cinayet sonrasında yaptığı telefon konuşmasında Dink için 'gebermişse gebermiş" diyen Muhittin Zenit, dönemin amirleri Yılmazer ile Dinç'i suçladı...

Amirlerim beni yem olarak kullandı!

Gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili yürütülen ek soruşturma kapsamında tutuklanan polis memuru Muhittin Zenit ifadesinde, cinayetten sonra Yardımcı İstihbarat Elemanı Erhan Tuncel ile görüşmesini isteyen amirleri dönemin İstihbarat Dairesi C Şubesi Müdürü Ali Fuat Yılmazer'i, eski Trabzon İstihbarat Şube müdürleri Engin Dinç ve Faruk Sarı ile Şube Müdürü Ercan Demir'i suçladı.

Amirlerinin isteği üzerine cinayetten birkaç saat sonra Tuncel'le telefonda görüştüğünü, kimsenin kendisine Erhan Tuncel'in muhbirlikten çıkarıldığını söylemediğini belirten Zenit, savcıya söyledi: "Cinayette ihmali olduğunu düşündüğüm kişiler beni yem olarak kullanmış, Tuncel ile bana bu telefon görüşmesini yaptırmışlardır. Önce telefon görüşmesini yaptırdılar, sonra da basına sızdırarak cinayetin sorumlusuymuşum gibi gösterip zan altında bıraktılar. Gerçek failler bu noktada kendisini kamufle etti" dedi.

Demir de Zenit'i suçladı

Aynı soruşturma kapsamında geçtiğimiz hafta tutuklanan eski Cizre Emniyet Müdürü ve dönemin de Trabzon İstihbarat Şube Müdürlerinden olan Ercan Demir ise hakkındaki tüm suçlamaları reddederken, Zenit'in iddialarına yanıt verdi. Zenit'i yem olarak kullanmadığını söyleyen Demir, 'Tuncel'in muhbirlikten çıkarılmasını neden Zenit'e bildirmediniz' sorusuna da, "O an sıcağı sıcağına bir olay olmuş. Olay nedeniyle bir an önce faillerle ilgili bilgi almak istiyorduk. Olayın sıcaklığı ve yoğunluğu nedeniyle aklımıza gelmemiş olabilir" diye yanıt verdi. Demir', Zenit'in Tuncel'le cinayet için yaptığı görüşmede cinayet planından haberdar olmasına rağmen neden bunu F4 raporuna dönüştürmediği sorusuna da "Bu bilgiye vakıf olsaydık yazardık" diyerek Zenit'i suçladı.

'İlk tetikçiyi biliyordum'

Yasin Hayal'in ilk tetikçi olarak düşündüğü Zeynel Abidin Yavuz'un adını cinayetten önce Zenit'ten duyduğunu belirten Demir, "Hatırladığım kadarıyla Yavuz'un ailesi Hayal ile görüşmesinden rahatsızdı. Hayal ile irtibatının kopması için onu Kocaeli'ne göndermişlerdir" dedi. Demir ayrıca cinayet fikrinden vazgeçirmesi için Tuncel'den Yasin Hayal'i ikna etmesini istediğini vurguladı.

'Hayal'e verilen Dink fotoğrafı'

Eski Cizre Emniyet Müdürü ve dönemin de Trabzon İstihbarat Şube Müdürlerinden Ercan Demir'e, Tuncel'in, "Daha önceden Yavuz ve Hayal'e verdiğim Dink resimlerini geri alarak Özkan (Mumcu) komisere verdim" dediği hatırlatılarak, "Özkan komisere niye bilgi verildi?" diye soruldu. Demir de, "Muhtemelen o tarihlerde Muhittin tayin olmuştu. O nedenle bu şekilde beyanda bulunmuş olabilir" dedi. Savcı da, "Bu konuda F4 raporu düzenlenmesi gerekmiyor mu?" diye soruldu. Demir ise, "Somut bir şeye işaret etseydi F4 raporu düzenlenmesi gerekirdi" dedi.

Soruşturma genişletilsin talebine ret

Dink'in öldürülmesine ilişkin dava, Ogün Samast'ın 'terör örgütüne üye olmak' suçundan yargılandığı davayla birleştirildikten sonra dün ilk kez görüldü. Dink ailesinin avukatları soruşturmanın genişletilmesi için birçok talepte bulundu. Avukatlar, "İstanbul TEM Şube Müdürlüğü görevlilerinin, Akbank Pangaltı Şubesi'ne ait kamera kayıtlarının olduğu harddisk üzerindeki tüm görüntüleri, kendi bilgisayarlarına veya hard disklerine kaydettikleri, ardından da cinayet günü 10.00-13.00 saatleri arasındaki görüntülerin silindiği şüphesi var" diyerek bu kayıtların geri dönüşümünün sağlanmasını da talep etti. Ancak mahkeme "Bu taleplerin araştırılması davayı uzatmaktan başka yarar sağlamaz" diyerek tüm talepleri reddetti ve duruşmayı 28 Nisan'a erteledi.

Elif ALTIN

Haber Kaynağı:
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber