Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Asayiş 15 Nisan 2014 - 16:50 Yorum: 0

Ana dava ile birleştirilmesi talep edildi

Hrant Dink cinayetinin faili Samast'ın ''terör örgütüne üye olmak'' suçundan yargılandığı davada savcı, davanın Dink'in öldürülmesine ilişkin dava dosyası ile birleştirilmesini talep etti.

Ana dava ile birleştirilmesi talep edildi

İSTANBUL - Hrant Dink cinayetinin faili Ogün Samast'ın, ''terör örgütüne üye olmak'' suçundan yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık ve cinayet suçundan da hükümlü Samast ile avukatı Levent Yıldırım katılmadı. Duruşmada, Dink ailesinin avukatlarından Hakan Bakırcıoğlu hazır bulundu.

Duruşmada söz alan avukat Bakırcıoğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Dink cinayetine ilişkin yürütülen soruşturmayla ilgili, "Hrant Dink cinayetini işleyen örgütün üst yapılanması ve bağlantıları ortaya çıkartılamadı. Cinayetten sorumlu olan kamu görevlileri hakkında davalar açılamadı'' dedi.

Bakırcıoğlu, Dink cinayetine ilişkin davanın görüldüğü İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kapandığını ve dosyanın artık İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde olduğunu ifade etti.

Cumhuriyet Savcısı Erol Demirtaş ise özel yetkili mahkemeler ile terör mahkemelerini kaldıran yasal değişiklikle, çocukların büyüklerle işlediği, aralarında hukuki ve fiili irtibat bulunan davaların birleşmesini yasaklayan emredici hükmün kalmadığını bildirdi. Demirtaş, Ogün Samast'ın "terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılandığı dava ile İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava arasında fiili ve hukuki irtibat bulunduğunu, bu nedenle iki davanın birleştirilmesini talep etti.

Her iki davanın birlikte görülüp kanıtların birlikte değerlendirilmesinde hukuki zorunluluk bulunduğunu belirten mahkeme heyeti, davaların birleştirilmesi için İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nden görüş istenmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber