Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 07 Eylül 2016 - 21:43 Yorum: 0

Anadolu Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Öztek, Fırat Kalkanı Harekatı’nı değerlendirdi

Anadolu Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Suriye'ye giren Türk ordusunun bir an önce Menbiç'ten...

Anadolu Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Öztek, Fırat Kalkanı Harekatı’nı değerlendirdi

Anadolu Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Suriye'ye giren Türk ordusunun bir an önce Menbiç'ten Halep'e kadar bölgeyi teröristlerden temizlemesi gerektiğini söyledi.

Fırat Kalkanı Harekatı'nı değerlendiren Anadolu Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek, "Türk ordusu Suriye'de, 15 gündür Fırat Kalkanı Harekatı'nı izliyoruz. Konuya yönelik "ABD, Fırat'ın doğusuna çekilecekler dedi', "Fırat'ın batısına çekilme başladı', "Fırat'ın batısına çekilmiyorlar, siperlerini güçlendiriyorlar', "ABD, PYG'yi terör örgütü saymıyor', "ABD uçakları destek görevini yerine getirmedi" gibi konular televizyon ekranlarını doldurmakta ve konu enine boyuna tartışılmaktadır. Türk ordusu, Suriye'de Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) çatısı altında haklarını arayan, kendi öz vatanlarını savunan insanlara tankı ve topu ile destek veriyor. Kime karşı veriyor; birincisi Türkiye'den, Irak'tan gidip de oranın gerçek sahibi olan Türk ve Araplar'ı vatanlarından sürmeye çalışan PKK, PYD, YPG, Peşmerge güçlerine karşı, ikincisi nasıl peydahlandığı şüpheli IŞİD güçlerine karşı veriyor" dedi.

ABD ve NATO'nun Türkiye de dahil Orta Doğu ülkelerinin haritalarını kendisine göre yeniden şekillendirmek üzere bu coğrafyaya geldiğini söyleyen Öztek, "Büyük Orta Doğu veya büyük Amerikan projesi ile Orta Doğu'yu cehennem ateşine çevirdiler. Hazırlık olarak 36. paralel, Çekiç Güç, Irak'ın işgali ve bu arada çuval olayı ile tüm niyetlerini ortaya koydular. On bin Peşmerge'yi, hatta PKK'lıyı Amerika'ya götürüp eğittiler. PKK'yı yıllarca başımıza bela ettiler. PKK'ya karşı yürütülen sınır ötesi kara harekatlarında Türkiye'nin önünü kestiler. IŞİD'e karşı ölüm kalım savaşı veren Türk, Türkmen ve Arapları eğitip donatacağı yerde ani bir dönüşle PYD'yi eğitip donattılar. Bu nedenle İncirlik'in kullanımını elde ettiler. Güvenli bölge diye çırpınan Türkiye'ye "benim programımda bu yok" diyerek 4 milyon göçmeni başımıza bela ettiler. Bunu özellikle Türkiye'nin ekonomisini çökertmek, düzeni bozmak ve terörü kamçılamak için yaptılar. Bayırbucak Türkleri'ni Rusya ve Suriye birlikleri bombalarken hiç seslerini çıkartmadılar. Şimdi biz ona halen çok özel stratejik ortağımız diyoruz" diye konuştu.

Suriye'deki olayların önceden planlanmış büyük Amerikan projesinin ve ortağı AB'nin eseri olduğunu kaydeden Öztek, "Bu uygulamaların gelecek halkaları Türkiye ve İran'dır. İran, Rusya'yı dost edinerek sırasını savmış gözükmektedir. Fakat Orta Doğu terör örgütleri Türkiye'nin güneydoğusundan kuzeybatısına her köşesinde her çeşit terör olayını gerçekleştirmektedir. Bunların amaçları Türkiye'yi oraya buraya çekmek değil, Türkiye'de doğrudan bir iç savaş çıkartmaktır. Terör örgütlerinin arkasında ABD ve AB vardır. Onların planları ve onların silahları ile hareket etmektedirler. Batı, Suriye'yi yok etmek için Suriye'de birçok terör örgütü yetiştirdi. Bunları eğitti donattı. Kendi adamları ve yetiştirdikleri ile destekledi. Taliban'ı ve PKK'yı nasıl kurdu ise El-Kaide, El-Nusra, PYD, YPG, IŞİD gibi örgütleri de aynı şekilde kurdular. CIA ve MOSSAD ajanlarınca eğitimlerini güçlendirdi, silahlandırdı. Bazen bunları yalancıktan karşı karşıya getirip, savaşıyorlarmış gibi oynattı. Birinin zaptettiği yerler, bir süre sonra bir diğerine devrettirildi. Şimdi biz diyoruz ki ey Amerika sen kimden yanasın? Amerika, başından beri desteklediği terör örgütlerine Suriye'nin kuzeyinde gözümüzün içine baka baka kantonlar kurdurdu. Buralara akın akın Kürtleri taşıdılar ve bölgenin yerlisi olan Türkleri, Türkmenleri ve Arapları sürdüler veya akla gelmez işkencelerle öldürdüler. Irak'tan Suriye'nin en üst noktasındaki Lazkiye'ye kadar tüm bölgeyi işgal ile Türkiye'yi güneyden kuşatma altına almayı planladılar. Planın en önemli yanı hayallerindeki büyük Kürdistan'ı Akdeniz'e ulaştırmaktı. Bu koridorun sonunda Lazkiye'de kuracakları terminallerle de tüm Orta Doğu petrol ve gazını dünyaya dağıtacaklardı. Türkiye'yi de dışlayacaklardı. Bu plan halen devam etmektedir. Bayırbucak Türkleri, Türkmenleri bu projenin engellerinden biri idi. Fakat 50 yıldır Suriye'de deniz ve hava üstleri bulunan Rusya ortaya çıkarak, Suriye'ye ağabeylik yapmaya başladı. Düşürülen Rus uçağı nedeni ile bozulan Türk-Rus dostluğu yeniden yoluna girerken, çok geç de olsa Fırat Kalkanı Harekatı'na girişildi" şeklinde konuştu.

"15 gündür Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu, IŞİD ve diğer terör gruplarına karşı bir harekat yürütürken, PYD'li Salih Müslim, Apo posterli salonlarda Türkiye'yi protesto ediyor. Amerikalı askerler ile kollarında PKK bayraklı PYD askerleri kol kola, bebek katilinin resmini taşıyan karneler masum çocukların ellerinde" diyen Öztek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şimdi bu resimleri Amerikalılar görmüyor mu? Öte yandan Esat, kalbura dönmüş Suriye'de Fırat Kalkanı Harekatı için, "Bu harekat egemenliğimize saldırıdır" diyor. Bölgenin kabadayısı Amerika ise "benden izinsiz öyle istediğin gibi hareket edemezsin" demeye getiriyor. Avrupalılara bakıyoruz, söz konusu IŞİD olduğu için ses çıkarmıyorlar ve yalandan alkışlıyorlar. Peki tüm ısrarlarımıza rağmen ve Amerika ile aralıksız görüşmelere rağmen Fırat'ın batısına geçip yerleşen Kürt işgalciler ya da Menbiç ne olacak? Türk ordusu ve ÖSO'nun IŞİD'den temizlediği bölge haritada yeşil bir şerit olarak görülüyor. Öyle görülüyor ki Fırat'ın batısına geçenler, çeşitli aldatmacalarla ve büyük bir iştahla emellerine devam edecekler. Bu arada Menbiç'te bulunan PYD/PKK her tarafı Amerikan bayrakları ile donattı. Bunlar gün geçtikçe Amerikan bayrağının yanına başka bayraklar da asarlar, Avrupa'yı da arkalarına alarak ağlayıp sızlayarak destekçilerini artırırlar. Onun için yandaşlarını artırmadan bir an evvel Türk ordusunun tüm bölgeye sahip olması, Menbiç'ten Halep'e bölgeyi teröristlerden temizlemesi şarttır. Her geçen gün artarak güneydoğuda aslan gibi evlatlarımızı teröristlere kurban veriyoruz. O hale geldik ki şehitlerimizi sıradan olaylar gibi karşılıyoruz. Büyük Hun Hakanı Atila, "Sınırlarınızda problem varsa sınırların ötesine geçin" buyuruyor. Aynı şekilde güneydoğuda da en az 50 bin kişilik bir ordu ile süpürme harekatına gidilmelidir. Kandil söndürülmeli, bataklık kurutulmalıdır. Buna paralel siyaseten ülkeyi bölmeye çalışan hainler de hak ettikleri cezayı görmelidirler. 1967 Arap-İsrail savaşında İsrail, 6 günde (6 gün savaşı) tüm Arapları teslim almadı mı? Amerika ne der, o ne der, bu ne der düşüncesi bir kenara bırakılmalı ve büyük devlet benim diyerek, ülkemize kastetmiş hain emeller ivedi kökünden halledilmelidir. Geciktiğimizde daha büyük belalarla uğraşmak zorunda kalacağımız unutulmamalıdır. Bir şey daha; Amerika on bin km uzaktan gelip sınırlarımızda yerleşirken, biz henüz yolun başında iken, neden biz burada kalıcı değiliz, en kısa zamanda çıkacağız diyoruz. Çok anlamsız. Halbuki Fırat Kalkanı ile girdiğimiz yerlerdeki insanların tümü bizim akrabalarımız."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber