Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 07 Mart 2015 - 17:23 Yorum: 0

Anadolu Birliği genel merkezi açıldı

ANTALYA (AA) - Antalya'da Anadolu Birliği Kültür ve Dayanışma Derneği genel merkezi açıldı.Derneğin Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Bedri Yalçın, Selekler Çarşısı'nda açılan dernek...

Anadolu Birliği genel merkezi açıldı

ANTALYA (AA) - Antalya'da Anadolu Birliği Kültür ve Dayanışma Derneği genel merkezi açıldı.

Derneğin Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Bedri Yalçın, Selekler Çarşısı'nda açılan dernek binasında yaptığı konuşmada, amaçlarının Anadolu kültürünü dünyaya tanıtmak, Türk gelenek ve göreneklerini yaşatmak olduğunu söyledi.

Antalya'nın hızlı göç alan bir şehir olduğunu hatırlatan Yalçın, "Burada her bölgeden insanlar yaşıyor. Bu nedenle biz de bir Anadolu Birliği kuralım dedik. 81 ilden temsilcilerden kurucu meclis oluşturduk. Daha sonra 7 bölgeyi temsilen şubeler kurduk. Hedefimiz Antalya'ya göç eden insanlara yardımcı olmak" dedi.

Dünyanın kuruluşundan bugüne her şeyin Anadolu ile başladığını ve Anadolu ile devam ettiğini belirten Yalçın, Anadolu'dan ayrılmanın ve burayı yok saymanın insanlığı yok saymak anlamına geleceğini vurguladı.

Birliklerinde siyasetin olmadığını ifade eden Yalçın, "İnsanları sevmek için illa ki siyaset mi yapmak lazım. Biz bu toprakların çocuklarıyız ve bu ülkenin evladıyız. Dünyanın her yerinde biriz, beraberiz. Kimsenin bizi parçalamaya asla müsaade etmeyeceğiz. Biz hem dünyaya hem de Türkiye'ye hizmet edecek yetenekte ve güçteyiz" diye konuştu.

Türkiye'de önce 7 bölgede daha sonra ise 21 ilde şube açacaklarını anlatan Yalçın, Almanya, Rusya, Hollanda, İsviçre ve Azerbaycan'da dernek şubelerinin açılışı için izin aldıklarını bildirdi.

Konuşmaların ardından sanatçı Mahmut Tuncer sahne aldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber