Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 25 Haziran 2016 - 09:28 Yorum: 0

Anadolu Galericiler Sitesi Eski Başkanı Bilal Atabey:

Anadolu Oto Galericiler Sitesi Eski Başkanı Bilal Atabey, Kayseri'nin çeşitli yerlerinde araç kiralama şirketi gibi oto alım-satımı yapıldığını, bu...

Anadolu Galericiler Sitesi Eski Başkanı Bilal Atabey:

Anadolu Oto Galericiler Sitesi Eski Başkanı Bilal Atabey, Kayseri'nin çeşitli yerlerinde araç kiralama şirketi gibi oto alım-satımı yapıldığını, bu durumun, araç kiralama işi için vergi ödeyen iş yeri sahiplerini mağdur ettiğini söyledi.

İkinci el otomobil piyasasını değerlendiren Anadolu Oto Galericiler Sitesi Eski Başkanı Bilal Atabey, inşaat ve otomotiv sektörünün ticaretin lokomotifi olduğunu ifade etti. Söz konusu lokomotif sektörlerde sorun yaşanmasının, ticari yaşamın iyi gitmediğinin göstergesi olduğunu belirten Başkan Bilal Atabey, "Türkiye'de yaklaşık olarak yıl boyunca 3 buçuk milyon ikinci el araç satılıyor. Büyük bir sektörü temsil eden temsilciler olarak mağduruz. İkinci el otomotiv sektörü, bizim gibi Türkiye'nin en önemli galericiler sitesinde durağan hale geçti. bunun sebebi ise dışarıda ikinci el oto alım ve satımı bizden daha çok yapılıyor. Buraya 1998 yılında geldik. Eğer bir ilde galericiler sitesi varsa dışarıda oto alım ve satımı yasal değildir. Yasal olmayan şeyler de yapılamaz ve yapılan hakkında cezai işlem uygulanacak diye biz buraya geldik." diye konuştu.

Son zamanlarda araç kiralama şirketi gibi şehrin muhtelif her tarafında oto alım ve satımı yapıldığını kaydeden Atabey, yetkililerden yardım istedi. Bilal Atabey, sözlerini şöyle tamamladı:

"Özellikle İstasyon Caddesi üzerinde rent a car adı altında ticaret yapılıyor. Büyükşehir Belediyesi'nin şöyle bir talimi bulunmaktadır. Talimde, "Bir rent a carın önünde ancak 1-2 araç bulundurabilirsin, diğer araçları bulundurma yeri resmi otoparklardır" diye bir ibare var. Şimdi görüyoruz ki her tarafta adı rent a car ama uygulamada hep alım ve satımı var. Biz burada mağdur olduk. Vatandaş en kısa yerde, en uygun olan yerde gidip ticaretini yapıyorlar. O yüzden buraya gelen giden sayısı azaldı. Bunların biran önce düzenlenmesini istiyoruz. Ben Büyükşehir, Kocasinan ve Melikgazi belediye başkanlarımızı ve sayın valimizi göreve davet ediyorum. Ya bize de serbestlik versinler yada onları kapatalım. Bu sayede bir disiplin edilmiş olunsun."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber