Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sağlık 09 Ocak 2016 - 07:58 Yorum: 0

Anadolu Sağlık Sen'in hukuk zaferi

Anadolu Sağlık Sen’in üyelerine yapılan haksız ve hukuksuz idari uygulamaların peşini bırakmayacağını belirten Genel Başkan Necip Taşkın, haksız ve hukuksuz idari işlemlere karşı mücadele ediyoruz. Adeta savaş açtık, dedi.

Anadolu Sağlık Sen'in hukuk zaferi

Anadolu Sağlık Sen’in üyelerine yapılan haksız ve hukuksuz idari uygulamaların peşini bırakmayacağını belirten Genel Başkan Necip Taşkın, haksız ve hukuksuz idari işlemlere karşı mücadele ediyoruz. Adeta savaş açtık, dedi.

Anadolu Sağlık Sen’in açtığı davalarla üyelerinin her zaman yanında olduğunu gösterdiği belirtilirken, hiç kimsenin kendisini hukukun üstünde göremeyeceğini, buna tevessül edenlerin ise hukuktan gerekli cevabı alacağına vurgu yapıldı.

Son olarak Genel Başkan Yardımcısı Ozaner Özdemir’e yapılan haksız ve hukuksuz idari işleme karşı dava açan Anadolu Sağlık Sen’in bu davayı da kazanarak her zaman üyelerinin yanında olduğunu bir kez daha gösterdiği belirtiliyor.

EMSAL TEŞKİL EDECEK BİR HUKUK ZAFERİ

Anadolu Sağlık Sen Genel Merkezi açtığı davalarla sağlık-sosyal hizmet çalışanlarının mağduriyetlerini gidermeye devam ediyor. Anadolu Sağlık Sen Genel Merkezi’nin hukuki desteğiyle açılan davada Adana İdare Mahkemesi, Adana Ağız ve diş sağlığı Merkezinde ödenmeyen promosyonun yasal faizi ile birlikte ödenmesine karar verdi.

Adana Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin bankayla yaptığı maaş anlaşması karşılığı alınan promosyon kendisine ödenmeyen Anadolu Sağlık Sen Genel Başkan Yardımcısı Ozaner Özdemir, idareden yazılı olarak söz konusu hakkın verilmesini talep etti. İdarenin bu başvuruya olumsuz cevap vermesi üzerine dava açılarak konu idari yargıya taşındı.

BANKANIN UHDESİNDE KALAN PARA ÇALIŞANLARIN HAKKI.

İdare savunmasında, ilgilinin promosyon hakkı olmadığını savunarak davanın reddini istedi. Konuyu görüşen Adana 2. İdare Mahkemesi konuyla ilgili kararında; promosyonların ne şekilde değerlendirileceğiyle ilgili mevzuatta bir hüküm bulunmadığı halde, bankanın uhdesinde kalan paranın çalışanlara ait olduğunu ve promosyon paralarından da bu personelin faydalanmasının hakkaniyet gereği olduğunu belirtti. Yaklaşık 3 yıllık olan tutarın yasal faizleri ile birlikte ödenmesine hükmetti.

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, sendika olarak sağlık çalışanlarını mağdur edenlerin karşısındayız. Anadolu Sağlık Sen mağdurların ve mazlumların yanında dik duran bir sendikadır, dedi. Taşkın şöyle devam etti: “Sağlık çalışanlarının her zaman yanındayız. Bugüne kadar açmış olduğumuz davaları kazanarak üyelerimizin mağduriyetlerini önledik. Halen açılmış olan davaları da yakından takip ediyoruz. Üyelerimizin mağdur olmasına sessiz kalamayız. Kendilerini hukukun üstünde gören idarelere karşı ciddi bir hukuk mücadelesi içerisindeyiz. Gerçek sendikacılık hak ve hukuk kavramlarını tanıyan, savunan ve koruyan düşüncelerle yapılır. Bu düşünceye sahip olunmadığı takdirde sendikacılık yapılması mümkün olmaz. Bu itibarla Anadolu Sağlık Sen, hak ve hukuk kavramlarına inanan ve savunan bir sendikadır. Sağlık çalışanlarını, bu kavramlara inanan bir sendika olarak gücümüze güç katmaya davet ediyoruz.”

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber