Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 15 Mayıs 2016 - 14:03 Yorum: 0

Anadolu Üniversitesi 12. Uçurtma Şenliği

Anadolu Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi tarafından bu yıl 12'ncisi gerçekleştirilen uçurtma şenliği, renkli görüntülere sahne oldu.

Anadolu Üniversitesi 12. Uçurtma Şenliği

Anadolu Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi tarafından bu yıl 12'ncisi gerçekleştirilen uçurtma şenliği, renkli görüntülere sahne oldu.

Anadolu Üniversitesi İki Eylül Yerleşkesi'nde düzenlenen ve geleneksel olarak gerçekleştirilen "12. Uçurtma Şenliği'ne, Anadolu Üniversitesi Rektörü Naci Gündoğan, Rektör Yardımcısı Adnan Özcan, Spor Bilimleri Fakültesi idari kadrosu, Eskişehir halkı ve çok sayıda öğrenci katıldı. 7'den 70'e herkesin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte aileleriyle birlikte uçurtma yapmayı öğrenen minikler, daha sonra yaptıkları uçurtmaların havalanmasıyla eğlence dolu dakikalar yaşadı. Uçurtmaların düşmemesi için çaba gösteren aileler de, miniklerle birlikte eğlenirken birkaç saatliğine de olsa çocukluk günlerine döndüler. Alanda hava trafiğinin artması sonucu ipleri birbirine dolaşan bazı uçurtmalar yere düşerken, havada kalmayı başaranlar ise en yükseğe çıkmak için birbiriyle yarıştı.

Uçurtma Şenliği ile ilgili düşüncelerini aktaran Anadolu Üniversitesi Rektörü Naci Gündoğan, şenliğin geleneksel hale geldiğini söyledi. Gündoğan, "Üniversitemizle şehir halkını ve şehirdeki çocukları buluşturtan bir festival havasında her sene gerçekleşiyor. Bugün de uçurtma uçurmak için çok uygun bir hava var. Çocuklarımız şenlik havasında, aileleriyle birlikte hem kampüsün havasını teneffüs etmiş olacaklar hem de güzel bir hafta sonu geçirmiş olacaklar" dedi.

4 BİN 500 UÇURTMA HAVALANDI

Organizasyon hakkında bilgiler veren Rekreasyon Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Süleyman Munusturlar ise, bu yıl 12'ncisi düzenlenen organizasyonun öğrenci etkinliği olarak başladığını ve zaman içerisinde geleneksel hale geldiğini aktardı. Şenliğe katılımın her sene biraz daha arttığını vurgulayan Munusturlar, "Uçurtma şenliği, halkın ve kurumsal bazı firmaların katılımıyla düzenleniyor. Şenlik kapsamında yaklaşık 4 bin 500 ücretsiz uçurtma dağıtılıyor. Personelimiz de uçurtmanın yapımından uçurulmasına kadar her aşamasında katılımcılara destek veriyorlar. Tamamen ücretsiz olarak gerçekleştirilen ve insanların eğlendiği bir etkinlik" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber