Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
12:15 Eskişehir de toz taşımı ve gece saatlerin yer yer sis bekleniyor12:15 Başkan Zolan 1 günde 6 ilçeyi ziyaret etti12:15 Fatih’te dehşet anları kamerada: Alacak verecek tartışmasında arkadaşını de...12:14 Başkan Yalçın: "İhracattaki artış büyümeye pozitif katkı sağlayacaktır"12:14 Bilecik’te duyarsız sürücüler yayaları çileden çıkarıyor12:14 5000 Evler “Özkan Çetinkaya” dedi12:14 Merkezefendi Belediyesi’nin iftar programı Başkarcı’da12:10 Dedektörle sit alanında define ararken suçüstü yakalandı12:07 Organlarını bağışlayan Vali Çelik ve Emniyet Müdürü Özdemir’e teşekkür belg...12:07 Milli Savunma Bakanı Güler ABD Temsilciler Meclisi üyelerini kabul etti12:06 Başkan Odakır: “Bütün vatandaşlarımız demokrasiye katkı sağlamalı”12:04 Yaşlı adamın öldüğü feci kaza saniye saniye kamerada12:02 Bilecik’te bilet satışı yapılan etkinlik iptal oldu, paraları iade etmedile...12:01 Hiperbarik Oksijen Tedavi Ünitesi Hizmette12:00 Bakan Tekin acı haberi Tokat’ta aldı, programlarını yarıda kesip Ankara’ya...11:59 Muhtar adayından ilginç vaat, duyan bir kez daha düşündü11:59 Eskişehir’de yağmurla birlikte gelen çamur araç sahiplerini üzdü11:58 Millî helikopter motorunda önemli bir eşik daha aşıldı11:57 Lavrov: “Biz müzakereye hazırız, ancak Zelenskiy’in barış formülü temelinde...11:57 Hunat Hatun İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinden Kayseri’yi gururlandıran b...
Sami Er
Eğitim 19 Eylül 2016 - 14:48 Yorum: 0

Anadolu Üniversitesi altyapı ve üstyapı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor

2015 yılında altyapı ve üstyapı çalışmalarına hız veren Anadolu Üniversitesi, bu kapsamda başlattığı kampüs bünyesindeki alanların yenilenmesi...

Anadolu Üniversitesi altyapı ve üstyapı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor

2015 yılında altyapı ve üstyapı çalışmalarına hız veren Anadolu Üniversitesi, bu kapsamda başlattığı kampüs bünyesindeki alanların yenilenmesi ve mevcut yapıların yerine yenilerinin yapılmasının yanı sıra altyapı alanındaki çalışmalarını yeni dönemde de aralıksız sürdürüyor.

2016 yılında Yunus Emre ve İki Eylül Kampüslerinde pek çok yeniliğe ve çalışmaya imza atan Anadolu Üniversitesi'nin, yeni öğretim yılı planlamaları arasında ise hâli hazırda devam eden projelerin en kısa sürede tamamlanması yer alıyor. Bu sayede hem öğrencilere hem de personele çağın gerekliliklerine uygun, modern eğitim ve çalışma ortamlarında hizmet verilmesi amaçlanıyor.

Anadolu Üniversitesi altyapısı baştan aşağı yeniliyor

Anadolu Üniversitesi, sadece eğitimin gerekliliklerini yerine getirmekle kalmayarak öğrencilerine ve personeline yönelik hizmetlerin de başlıca sorumlulukları arasında yer aldığı bilincinden hareketle, 2016 yılında başta bina ve ek blok inşaat çalışmaları olmak üzere binaların yenilenmesi, çevre düzenlenmeleri, sulama tesisatı, yağmur suyu ve kanalizasyon hattı yapımı, asfaltlama, yol yapımı, zemin güçlendirmesi gibi pek çok faaliyete imza attı. Bu çalışmalar kapsamında yıl içerisinde 125 bin metrekarelik bir yeşil alanın otomatik sulama işleri tamamlanırken, 95 bin metrekarelik bir yeşil alanın daha yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. Yine altyapı çalışmaları çerçevesinde bin 521 metrelik bir alanın yol kenarları yağmur suyu hattı yapılırken, yıl içerisinde 400 metrelik bir alanın daha bitirilmesi yönünde çalışmalar sürüyor. İlerleyen dönemlerde yaşanabilecek sıkıntıların önüne geçilebilmesi adına üstyapı çalışmalarının yanında altyapı çalışmalarına da önem veren Anadolu Üniversitesi, bu kapsamda 318 metrelik bir kanalizasyon hattının da işlerini tamamladı.

Anadolu Üniversitesi, modern binalara kavuşmaya devam ediyor

Altyapı ve üstyapı çalışmaları anlamında önemli işlere imza atan Anadolu Üniversitesi gerek Yunus Emre ve İki Eylül Kampüslerinde gerekse üniversitenin şehir ile buluşma noktalarında modern yapıları hizmete açmaya devam ediyor. Çağın ihtiyaçlarına cevap verebilecek yapıları kullanıma açabilmek adına bina yenileme ve ek bina çalışmaları kapsamında Medya Merkezi'nin binası tamamlanırken, Eğitim Fakültesi'nin G ile H bloklarının bulunduğu 4 bin 830 metrekarelik bir alandaki tadilat işlemleri ise bu blokların Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Eğitim Bilimleri Enstitüsü'ne dönüştürülmesiyle son buldu. Yine bu kapsamda Hukuk Fakültesi'nin yanında bulunan binanın, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi olarak hizmet verebilmesi için çalışmalar devam ediyor.

Anadolu Üniversitesi çağın gerekliliklerini yerine getiriyor

Anadolu Üniversitesi'nin Yunus Emre ve İki Eylül Kampüslerinde yürütülen çalışmalar sayesinde görünümü, günden güne değişmeye devam ediyor. Bu kapsamda 3 bin 100 metrekarelik bir alanın çevre düzenlemesi çalışmaları sürdürülürken, bir yandan da yapımı devam eden inşaat çalışmaları sayesinde kampüsler, yeni modern binalarına kavuşturuluyor. Güzel Sanatlar Fakültesi ek blok inşaatı, Yunus Emre Kampüsü Sera Binası ve Memur Lokali inşaatları bu çalışmaların başlıcaları olarak dikkat çekiyor. Kampüs dışında da çalışmalarını hızla sürdüren Anadolu Üniversitesi, Havacılık Parkı Hangar Bloğunda Maket Uçak Atölyesi ve Sergi Salonu oluşturulması yönündeki çalışmalarını da en kısa sürede tamamlayarak bu alanları hizmete açmayı planlıyor. Anadolu Üniversitesi bu sayede Havacılık Parkı aracılığıyla, havacılık şehri Eskişehir'e önemli hizmetlerin sunulmasını hedefliyor.

Engelli bireylere yönelik olarak hayata geçirdiği projeler sayesinde bu alandaki duyarlılığını her zaman gösteren Anadolu Üniversitesi, 2016 yılında da engelli öğrenci ve personeline yönelik çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda geliştirilen ve en kısa sürede tamamlanması planlanan projeler arasında ise Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Hukuk Fakültesi ve Öğrenci Merkezi'nde engelli platformu oluşturulması ile Mimarlık ve Tasarım Fakültesi'ne engelli asansörü yapımı yer alıyor.

İki Eylül Kampüsü'nde de yenilikler sürüyor

Halka yönelik önemli hizmetlerin verildiği ve Anadolu Üniversitesi'nin işletmeciliğini üstlendiği alanların başında gelen Hasan Polatkan Havaalanı'nda da 2016 yılında pek çok yenilik hayata geçirildi. Hasan Polatkan Havaalanı'ndaki 819 metrelik bir alanın tel örgüleri yenilenirken, pist başı ve pist sonu aydınlatma işlemleri de tamamlandı. Yine Hasan Polatkan Havaalanı'nda 89 bin 169 metrekarelik bir alanda açık sulama kanallarındaki zararlı bitkilerin temizlenmesi ve reglaj çalışmaları yapıldı. İki Eylül Kampüsü'nde yıl içerisinde yapılan önemli çalışmalar arasında 1150 metrekarelik bir alanda yapılan asfaltlama çalışmaları da yer aldı. 2016 yılı planlamaları arasında bulunan ve hayata geçirilmesi hedeflenen projeler arasında, İki Eylül Kampüsü bölgesinden geçecek yeni çevre yolu yapımı ve bu bölgede yapılması düşünülen himaye çiti çalışması bulunuyor.

Anadolu Üniversitesi'nin, 2016 yılı planlamaları arasında yıl içerisinde yürütülen daha pek çok proje yer alıyor ve bu çalışmaların önümüzdeki dönemde de aralıksız sürdürülmesi hedefleniyor.

Anadolu Üniversitesi altyapı ve üstyapı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor

Anadolu Üniversitesi altyapı ve üstyapı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor

Anadolu Üniversitesi altyapı ve üstyapı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor

Anadolu Üniversitesi altyapı ve üstyapı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor

Anadolu Üniversitesi altyapı ve üstyapı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor

Anadolu Üniversitesi altyapı ve üstyapı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber