Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 28 Eylül 2016 - 10:13 Yorum: 0

Anadolu Üniversitesi İkinci Üniversite kayıtlarında rekor sayı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi'ne İkinci Üniversite kapsamında yapılan kayıtlar bu yıl rekor sayıya ulaştı.

Anadolu Üniversitesi İkinci Üniversite kayıtlarında rekor sayı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi'ne İkinci Üniversite kapsamında yapılan kayıtlar bu yıl rekor sayıya ulaştı.

2016-2017 öğrenim yılı için 31 Ağustos-21 Eylül 2016 tarihleri arasında 181 bin 25 kişi kayıt yaptırdı. Yükseköğretim kurumlarının herhangi bir lisans veya önlisans bölümünden mezun olan veya okuyan öğrencilerin başvurabildiği İkinci Üniversite kapsamında gerçekleştirilen kayıtlar, geçen yıla oranla yüzde 32,6 artış gösterdi. Adalet, İlahiyat, Sosyal Hizmetler, Sosyoloji, İşletme, Uluslararası İlişkiler ve Sağlık Yönetimi programları İkinci Üniversite kapsamında en çok tercih edilen bölümler oldu.

"Emeğimizin karşılığını aldık"

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi'nden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Güney, Açıköğretim Sistemi'nin bütün personelinin İkinci Üniversite kayıtları kapsamında büyük bir özveriyle çalıştığına dikkat çekti. Bu çalışmada emeği geçenlere teşekkür eden Güney, "Her bir Açıköğretim Fakültesi Bürosu bulunduğu ilde yerel yönetimlerle, kamu kurum ve kuruluşlarıyla görüşerek İkinci Üniversite programlarımızın tanıtılması için uğraştı. Oldukça yoğun bir tanıtım faaliyeti gerçekleştirildi. Emeklerimizin karşılığını aldık diye düşünüyorum. Bu konuda Merkez Büroda, AÖF bürolarında ve AÖF Basın ve Halkla İlişkiler Biriminde görev yapan personelimiz başta olmak üzere emek veren herkese çok teşekkür ederim" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber