Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
06:52 Benzin yüklü tanker kaza yaptı: Patlama riskine karşı D-130 Karayolu trafiğ...05:41 ABD üniversitelerindeki Filistin’e destek gösterileri ülke geneline yayılıy...05:36 Trump’a yönelik “sus payı” davasında tanıklar ifade verdi05:15 Mevsimlik tarım işçilerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesine yönelik...02:43 Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik Resmi Gazete’de01:41 AFAD:"Erzincan’ın Tercan ilçesinde saat 01.30’da 4.1 büyüklüğünde deprem me...01:38 Pastanede oturan 2 kişiye silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı01:29 Ahlat’ta ‘Tarihe Damga Vuranlar Haluk Dursun’ anma programı düzenlendi01:13 Lokanta ve kafelerde yüzde 8 olan KDV, yüzde 10’a, yüzde 18 olan KDV, yüzde...01:02 Otomobil su kanalına uçtu: Öldüğü düşünülen sürücünün yüzerek kaçtığı ortay...00:59 THY Euroleague: Monaco: 93 - Fenerbahçe: 8800:56 Konya’da bir apartmanın 9’uncu katı alevlere teslim oldu00:54 Küçükçekmece’de bir kadın evinde ölü bulundu00:21 "14. Uluslararası Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması"na başvurular ba...00:10 Çoruh Kültür Merkezinde Şiir Gecesi00:10 Bayburt’ta 2. İl Koordinasyon Toplantısı için toplanıldı00:09 Kemaliye’de 1 ev yandı00:09 Şoförlere trafik eğitimi verildi00:09 Erzincan’da helikopter ambulans donanımlarının tanıtıldığı bilgilendirme to...00:09 Bayburt’ta ’Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri Günü’ dolayısıyla etkinler...
Eğitim 18 Temmuz 2019 - 12:23 Yorum: 0

Anadolu Üniversitesi’nde “Pierre Bourdieu Okuma Programı-Eğitim Sosyolojisi” çalıştayı

Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Eğitim Bilimleri Enstitüsü ortaklığında düzenlenen "Pierre Bourdieu Okuma Programı-Eğitim Sosyolojisi" çalıştayı,...

Anadolu Üniversitesi’nde “Pierre Bourdieu Okuma Programı-Eğitim Sosyolojisi” çalıştayı

Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Eğitim Bilimleri Enstitüsü ortaklığında düzenlenen "Pierre Bourdieu Okuma Programı-Eğitim Sosyolojisi" çalıştayı, Eğitim Fakültesi Prof. Dr. Şefik Yaşar Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Çalıştayın açılış törenine; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güler Günsoy, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Ferhan Odabaşı, Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Handan Deveci ve Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Doç. Dr. Adnan Boyacı katıldı.

20. yüzyılın en önemli eğitim sosyologlarından Pierre Bourdieu'nun eğitim ile ilgili eserlerinin ve eserlerine yapılan eleştirileri okumak, tartışmak ve değerlendirmek amaçlı gerçekleştirilen çalıştaya, 25 farklı üniversiteden pek çok öğretim elemanın yanı sıra yüksek lisans ve doktora öğrencisi de çalışmalarıyla katkıda bulundu. Yoğun katılımla gerçekleştirilen çalıştayda, öğrenciler de merak ettikleri konular hakkında katılımcılardan bilgi edinme fırsatı buldular.

Öğretim elemanlarının alanlar arası etkileşimlerinin ön plana çıktığı çalıştay kapsamında, "Yeniden Üretim: Eğitim Sistemine İlişkin Bir Teorinin İlkeleri, Vârisler: Öğrenciler ve Kültür, Ayrım: Beğeni Yargısının Toplumsal Eleştirisi, Homo Academicus, Pratik Nedenler: Eylem Kuramı Üzerine" başlıklı eserler katılımcılarla paylaşıldı. Açılış konuşmalarının ve sunumlarının ardından ise katılımcılara teşekkür belgeleri takdim edildi.

Sosyal medya üzerinden canlı yayınlanan çalıştayın kayıtlarına ise video paylaşım platformunun, YouTube üzerinden yayınlanan "Eğitim Sosyolojisi Okumaları" kanalından ulaşılabileceği belirtildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber