Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 22 Mayıs 2022 - 17:18 Yorum: 0

Anadolu’nun tüm renkleri Yıldırım’da tanıtılacak

Yıldırım Belediyesi, "Anadolu Kültür Şöleni" programlarının ilkini Bingöl kültürünün tanıtımı ile başlattı.

Anadolu’nun tüm renkleri Yıldırım’da tanıtılacak

Yıldırım Belediyesi, "Anadolu Kültür Şöleni" programlarının ilkini Bingöl kültürünün tanıtımı ile başlattı.

Yıldırım Belediyesi ve Bingöllüler Derneği paydaşlığında 2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri çerçevesinde "Anadolu Kültür Şöleni Bingöl Gecesi" programı düzenlendi. Etkinliğe Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, meclis üyeleri Bingöllüler Derneği yöneticileri ve vatandaşlar katıldı. Bingöl'ün yaşam tarzının, örf, adet ve geleneklerinin, turizm ve tarihi kültürünün katılımcılara aktarıldığı etkinlikte 10 kişilik öğretmen grubunca kurulan Şehr-i Bingöl Tiyatro Ekibi, Moliere'in Hastalık Hastası adlı ünlü oyununu Zazaca perdeye taşıdı.

Asıf İlbaş konseriyle devam eden program Bingöl yöresel halk oyunları ile sona erdi. Program tüm katılımcılardan tam not aldı. Farklı coğrafyaların zengin kültürlerini aynı çatı altında buluşturan Yıldırım Belediyesi, her hafta bir şehrin kültürünü ilçe sakinlerine tanıtıp Yıldırımlıların bilgilenmesine katkı sunacak. Yıldırım'ın Türkiye'nin bütün renklerini, güzelliklerini bünyesinde barındıran bir ilçe olduğunu belirten Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, "Tüm hemşehrilerimi her hafta düzenleyeceğimiz "Anadolu Kültür Şöleni" programlarımıza davet ediyorum" dedi.

Başkan Oktay Yılmaz, "Böylesi programlar illerin zenginliklerini, el emeklerini, farklı eserlerini tanıtabileceği fırsatlardır" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber