Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 20 Ekim 2014 - 11:53 Yorum: 0

Anadolu'nun yöresel ürünleri Antalya'da buluşacak

TOBB'un desteği ve ATB'nin organizasyonu ile düzenlenen 5. Yöresel Ürünler Fuarı, Antalya Expo Center'de 22 Ekim'de açılacak

Anadolu'nun yöresel ürünleri Antalya'da buluşacak

ANTALYA (AA) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) desteği ve Antalya Ticaret Borsasının (ATB) organizasyonu ile düzenlenen 5. Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX), 22 Ekim Çarşamba günü Antalya Expo Center'de açılacak.

Düzenlediği basın toplantısında fuarla ilgili bilgi veren ATB Başkanı Ali Çandır, ilki 2010 yılında düzenlenen YÖREX'in, yöresel ürün üreticileri ve yetiştiricilerinin, bağımsız olarak veya bölgesel ticarete öncülük eden oda, borsa, kalkınma ajansı ve belediyeler gibi kuruluşların çatısı altında katıldığı bir organizasyon olduğunu söyledi.

Tüketim ve üretim alışkanlıklarının deforme olduğu son dönemde binlerce yıllık medeniyetlerin armağan ettiği değerlere sahip çıkmak, Anadolu ayarlarına geri dönebilmek, ekonomiye kazandırmak, insanlara iş ve aş edindirmek amacıyla yöresel ürünlerle ilgili çalışmaları sürdürdüklerini dile getiren Çandır, geçmiş 4 yılın birikimi ve deneyimiyle bu yılki fuarın daha coşkulu ve yoğun katılımlı olacağını kaydetti.

Fuarda 113 stantta yurdun dört yanından 325 katılımcının ağırlanacağını ifade eden Çandır, "Yurdumuzdaki 62 il ve KKTC, bu seneki fuarımızda temsil edilecek" dedi.

Anadolu'da yaklaşık 12 bin yıllık kültürel birikimin mirası olarak 3 bin 500 yöresel ürün bulunduğunu vurgulayan Çandır, şöyle konuştu:

"Bu ürünler, meraklısını tedarik noktasına çekmede gayet etkili ürünlerdir. Bu ürünlerimiz, yerinde istihdam sağlayan geleneksel üretim biçimleriyle de yerel ekonomiyi ayakta tutan ve kültürel zenginliğimizi yaşatıp gelecek kuşaklara aktaran değerli mirasımızdır. AB'de yaklaşık bin 500'e yakın yöresel ürün koruma altında, bu ürünlerin AB ülkeleri ve dünya genelinde satışından elde edilen gelir ise 2005 yılında 48 milyar avrodan 2010 yılında 55 milyar avroya çıktı. AB'de doğrudan bu alanda 300 bin kişi istihdam edilmektedir."

Çandır, 5 gün sürecek fuara bu yıl en az 100 bin ziyaretçi beklediklerini sözlerine ekledi.

Basın toplantısına katılan İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar da fuarın ciddi bir boşluğu doldurduğunu, sezon olarak da ekim ayında Antalya'ya gelen turistlerin ve yerli misafirlerin fuara ilgi göstereceğini düşündüğünü ifade etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber