Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 18 Eylül 2016 - 12:28 Yorum: 0

Anadolu’ya Şükran Buluşmaları Festivali sona erdi

Konya'nın Hüyük ilçesine bağlı Çavuş Mahallesi'nde bulunan Sonsuz Şükran Köyü'nde bu yıl 7'ncisi gerçekleştirilen ve Anadolu'nun en büyük sanatçı...

Anadolu’ya Şükran Buluşmaları Festivali sona erdi

Konya'nın Hüyük ilçesine bağlı Çavuş Mahallesi'nde bulunan Sonsuz Şükran Köyü'nde bu yıl 7'ncisi gerçekleştirilen ve Anadolu'nun en büyük sanatçı buluşması olarak nitelendirilen Anadolu'ya Şükran Buluşmaları Festivali son buldu.

Dört gün süren festivalin son gecesinde kapanış konuşmasını yapan Sonsuz Şükran Köyü'nün kurucusu ve Dernek Başkanı Mehmet Taşdiken, yöreye gelen sanatçıların herhangi bir ücret almadan, gönüllülük davası ve inancıyla Anadolu topraklarına gelerek Anadolu insanıyla buluştuklarını söyledi. Bu sanatçıların artık bulundukları tüm mekanlarda ve yaptıkları iş ve sanatlarında daima bir Çavuş fikri, bir Çavuş mekanın zihinlerinde var olduğunu anlatan Taşdiken, "Bu bizim attığımız tohumlar bizden sonra gelecek kuşaklarda da devam edecek, ettirilecek. Burada yavrularımız var, genç çocuklar görüyorum ve onların arasından da sanatçılar, kültür adamları çıkacak ve atılan bu tohumla belki yüz sene sonra Orta Anadolu'nun en büyük sanat ve kültür merkezi burası olacak. Bunun rüyasını da gördüm, bütün kalbimle de buna inanıyorum. Çünkü bizim insani değerlerimiz, gelenek ve göreneklerimiz, yaşadığımız değerler artık 20 yıl sonra olmayacak, çünkü Anadolu'nun bütün köylerinde yaşlı bir kuşak var ve onlar Allah uzun ömür versin ama 20 belki 40 yıl bilemem, belki o kadar da uzun olacağını tahmin etmiyorum; bu köyler boşalacak, bu evler yıkılacak. Ve arzu ediyoruz ki, buralarda bir şeyleri yeşertmek lazım. Buralarda bu toprakların kültürünü, insani değerlerini, kentlerin kargaşasına, kentlerin kaosuna bozdurmamak lazım. Bu arkadaşlarımız buraya bütün varlıklarıyla, fedakarlıklarıyla geliyorlar ve sanatlarında, müziklerinde, sinemasında, belgeselinde ve bütün alanlarda zihinlerinde daima bir Çavuş Köyü ve Orta Anadolu kavramı olarak bu kültürümüzü, bu topraklarımızın değerlerini modern formatlar içerisinde evrenselleştirmek için uğraşıyorlar. Sizlerden ricam; bu arkadaşlarımıza yörenize gelmiş ve bu toprakları ikinci vatanı, ikinci doğduğu yer olarak kabul etmiş olar insanlara biraz daha fazla sahip çıktığınızı göstermenizdir" dedi.

Erhan Güleryüz ve Bayhan'dan konser

Festivalde, Ayna grubunun kurucusu ve solisti sanatçı Erhan Güleryüz ile bir TV kanalında yayınlanan Popstar yarışmasına katıldıktan sonra tanınarak müzik dünyasına giren Bayhan da alanda toplanan kalabalığa bir konser verdi. Güleryüz konserinin ardından sahnede Bayhan'ın seslendirdiği şarkılarda gitar çalarken, zaman zaman beraber düet yaparak kendisine eşlik etti.

Festival kapsamında Sonsuz Şükran Köyü'nde ünlü ve tanınmış sanatçı ve isimler buluşurken, "Deliormanlı" isimli sinema filmi de gösterildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber