Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 10 Mart 2015 - 14:38 Yorum: 0

Anaokulu öğrencilerine geri dönüşüm eğitimi

KAYSERİ (AA) - Talas Belediyesi, geri dönüşüm bilinci oluşturmak için eğitimlere başladı.Eğitimler kapsamında Talas Nesrin Boysan Anaokulu'ndaki öğrencilere geri dönüşüm konusunda eğitim...

Anaokulu öğrencilerine geri dönüşüm eğitimi

KAYSERİ (AA) - Talas Belediyesi, geri dönüşüm bilinci oluşturmak için eğitimlere başladı.

Eğitimler kapsamında Talas Nesrin Boysan Anaokulu'ndaki öğrencilere geri dönüşüm konusunda eğitim verildi.

Çocuklara plastik, kağıt, cam ve kullanılmış yağ gibi atıkların çevreye ve insan sağlığına zararları anlatıldı.

Görsel anlatımın yanında oyunla da geri dönüşüme dikkat çekilen programda, çocuklar Talas'ın gönüllü çevre kahramanı oldu.

Eğitime katılan Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, insan sağlığı ve temiz çevre için geri dönüşümün önemine dikkat çekti.

Eğitimin her alanda gerekli olduğunu ifade eden Palancıoğlu, "Yaklaşık 200 öğrencimiz bu eğitimin ardından çevremizi temiz tutmak ve atıkları geri dönüşüme kazandırmak için gönüllü olacak. Her türlü atığı ayrıştırarak ekonomiye kazandırabiliyoruz. Bu bilinci oluşturmak için çocuklarımızı eğitmekle işe başladık. Böylelikle çocuklarımız ailelerini yönlendirecek ve geleceğin büyükleri olarak daha bilinçli nesiller olacaklar" diye konuştu.

Palancıoğlu, geri dönüşüm için vatandaşlardan da destek beklediklerini belirtti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhittin Aydoğan ise eğitimlerin anaokulu çağındaki öğrencilerden başlamasının önemli olduğunu ifade etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber