Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Teknoloji 20 Mayıs 2016 - 14:28 Yorum: 0

“Anatolia Aero Design” Ekibi Dünya Çapında Ödüller Aldı

Anadolu Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi bünyesinde lisans ve yüksek lisans öğrencilerinden oluşan insansız hava aracı tasarımı ekibi...

“Anatolia Aero Design” Ekibi Dünya Çapında Ödüller Aldı

Anadolu Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi bünyesinde lisans ve yüksek lisans öğrencilerinden oluşan insansız hava aracı tasarımı ekibi "Anatolia Aero Design" yeni bir başarıya imza attı.

Anatolia Aero Design ekibi, ürettikleri "Atlas" isimli insansız hava aracıyla, bu yıl Amerika Birleşik Devletleri (ABD) California'da düzenlenen, SAE'nin (Society of Automotive Engineers) ev sahipliği yaptığı ve 76 takımın katıldığı uluslararası yarışmadan 3 farklı ödülle döndü. En Yüksek Taşıma Oranı ödülünde 1'incilik alan "Atlas", En Yüksek Yük ödülünde 2'nci Genel Sıralamada ise 3'üncü olmaya hak kazandı.

Mikro sınıfı insansız hava araçlarından istenen; elden atılabilme, gövde üstüne iniş, modülarite gibi özelliklere sahip "Atlas" insansız hava aracı, 40 santimetre uzunluğunda ve 15 santimetre çapında özel tasarım taşıma çantasın ile tek kişi tarafından kolaylıkla taşınabiliyor. "Atlas", kendi ağırlığının 3 katından daha fazla faydalı yük taşıma kapasitesine sahip olmasıyla da öne çıkıyor.

Anatolia ekibine kazandığı madalya ve ödül plaketleri, 23 Mayıs Pazartesi günü saat 14.00'da Anadolu Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Mustafa Öç konferans salonunda düzenlenecek ödül töreniyle Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan tarafından verilecek. Toplantı sonrası ABD'de derece alınan uçak ile bir gösteri uçuşu yapılacak.

Önceki senelerde de yurt dışı ve yurt içi insansız hava aracı tasarımı yarışmalarına katılan Anatolia Aero Design Takımı, 2015'te Türk Hava Kuvvetlerinin düzenlediği uluslararası "Future Flight Design" (Geleceğin Hava Aracı Tasarımı) yarışmasında ikincilik elde ederek podyumda yer alan tek Türk takımı olmuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber