Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Kültür 10 Mart 2015 - 15:28 Yorum: 0

Anavarza Antik Kenti'ndeki arkeolojik kazı

Bu yılki kazıların birinci etabı tamamlandı

Anavarza Antik Kenti'ndeki arkeolojik kazı

ADANA (AA) - Adana'daki Anavarza Antik Kenti'nde yürütülen bu yılki arkeolojik kazı çalışmalarının birinci etabı tamamlandı.

Çukurova Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve kazının bilimsel başkanı Yrd. Doç. Dr. Fatih Gülşen AA muhabirine, Dilekkaya köyü yakınlarındaki Anavarza Antik Kenti'nde kazı çalışmalarının birinci etabının sona erdiğini söyledi.

Gülşen, ocak ayının ilk haftası başlanan kazıda önemli mesafe kaydedildiğini belirterek, "35 metre genişliğinde, 2 bin 700 metre uzunluğundaki sütunlu caddenin 250 metrelik bölümü ile anıtsal giriş kapısının üzerine oturduğu zemin döşeme, ortaya çıkarıldı. Zafer takı üzerinden zaman içinde düşen 500 kadar blok taşlar çizilerek belgelendi" dedi.

Anavarza Antik Kenti'nin, Anadolu'nun tarihi açısından önem taşıdığına dikkati çeken Gülşen, kazı çalışmalarının 2. etabına nisan ortalarında başlamayı planladıklarını aktardı.

Çalışmaların, 20'si teknik personel 50 kişilik ekiple yürütüldüğünü belirten Gülşen, şu bilgileri verdi:

"Anavarza Antik Kenti, bin 143 dönümü kapsıyor. Yerleşkede, kale, zafer kapsı, amfi tiyatro, tapınak, hamam ve kral mezarları, su kemerleri ve stadyum bulunuyor. Kapladığı alan ve taşıdığı özellikleriyle dünyanın en büyük antik kentleri arasında gösteriliyor. Toprak altındaki kalıntılar açığa çıkarıldığında önemli kültür ve turizm merkezlerinden biri haline gelecek. Kazı çalışmalarına büyük bütçe ayıran Kültür ve Turizm Bakanlığına ve teknik imkanlarını kullandıran, laboratuvarlarını açan Çukurova Üniversitesi'ne teşekkür ediyorum."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber