Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 10 Ekim 2016 - 16:53 Yorum: 0

Anız yakan 10 çiftçiye 7 bin 335 lira ceza kesildi

Hububat hasadından sonrası yakılması yasak olmasına rağmen anız yakan 10 çiftçiye 7 bin 335 lira idari para cezası verdi.

Anız yakan 10 çiftçiye 7 bin 335 lira ceza kesildi

Hububat hasadından sonrası yakılması yasak olmasına rağmen anız yakan 10 çiftçiye 7 bin 335 lira idari para cezası verdi.

Toprağa verdiği zarar ve üründe verimi düşürmesi sebebiyle anız yakılması yasaklanırken, bazı çiftçiler, yasağa aldırmadan tarlada kalan anızı yakarak yok etmeyi sürdürüyor. Bu yıl içerisinde Yozgat'ta hasat sonrası anız yaktığı tespit edilen 10 çiftçiye 7 bin 335 lira idari para cezası verildi. Anız yakanlara dekar başına 40 TL 87 kuruş para cezası uygulanırken, yakılan anızın orman ve yerleşim yerlerine yakın olması halinde cezalar 5 kat arttırılıyor. Yozgat Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İbrahim Tamer, 2016 yılı içerisinde Yozgat genelinde toplam 180 dekarlık alanda anız yangını ile ilgili jandarmanın tutanağı ile şikayet başvurusu yapıldığını söyledi. Anız yakan tarla sahiplerine Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü teknik personellerince dekar başına 40 TL 87 kuruş para cezası uygulandığını belirten Tamer, "2 bin 872 sayılı çevre kanunun 20. Maddesine göre tarlasını anızını yakan şahıslara uyguluyoruz. Bu yıl 10 kişiye 7 bin 335 TL ceza yaptırımı uygulanmıştır. Ceza uygulaması kendi veya başkasının tarlasını yaktığı belgelerle tespit olan vatandaşlara bu cezayı uygulanıyor. Vatandaş anız yaktığı taktirde cezadan kurtulma şansı yok. Jandarma tutanak tuttuğunda bu belgeler inceleniyor ve tarlasını veya başkasının tarlasını yakan kişi mutlaka ceza ile karşı karşıya kalıyor "dedi.

Anız yakmanın hem çevreye hem de toprağa zarar verdiğini vurgulayan Tamer, "Anız yaktığı tespit edilen çiftçimiz ayrıca cezalandırıldığı için mağdur olmamaları için anız yakmaktan kaçınmalarını istiyoruz" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber