Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 06 Mayıs 2016 - 09:48 Yorum: 0

Ankara Barosu’ndan Avukatların Duruşma Sorununa ‘Akıllı’ Çözüm

Ankara Barosu, avukatların en büyük dertlerinden olan duruşma sırası bekleme ve duruşma kaçırma sorununu çözebilmek için "duruşma takip sistemi" geliştirdi.

Ankara Barosu’ndan Avukatların Duruşma Sorununa ‘Akıllı’ Çözüm

Ankara Barosu, avukatların en büyük dertlerinden olan duruşma sırası bekleme ve duruşma kaçırma sorununu çözebilmek için "duruşma takip sistemi" geliştirdi. Avukatlar, mAV-i (mobil AVukat-iletişim) adı verilen sistem sayesinde vekili oldukları tüm davaların duruşma bilgisine cep telefonlarından ulaşabilecekler. Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran, "Artık meslektaşlarımız, mAV-i sayesinde mahkeme salonları önünde saatlerce duruşma sırası beklemekten ve duruşma kaçırmaktan kurtulacaklar" dedi.

Avukatların duruşma bilgilerini akıllı cep telefonlarından izleyebilmelerini sağlamak amacıyla harekete geçen Ankara Barosu Başkanlığı, mAV-i adıyla bir duruşma takip sistemi geliştirdi. Adalet Bakanlığı ile bir protokol imzalayarak sistemin Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi'yle (UYAP) uyumlu çalışmasını sağlayan Ankara Barosu Başkanlığı, sistemi üyelerinin kullanımına sundu.

Ankara Barosu'na üye avukatlar, mAV-i'yi akıllı telefonlarına ücretsiz olarak kurduktan sonra kimlik numarası, sicil numarası ve kendilerine kısa mesaj yoluyla gönderilecek kişisel şifreleriyle sisteme giriş yapabilecekler.

Avukatlar, vekili oldukları tüm davaların duruşma bilgilerini mAV-i'den aylık, günlük ve anlık olarak takip edebilecekler. Duruşmalara ait mahkeme, dosya numarası, tarih ve saat bilgilerini cep telefonlarının ekranında görebilecekler.

Avukatların vekili oldukları davalara ilişkin aylık duruşma bilgileri, mAV-i'nin "Ajandam" bölümüne otomatik olarak yansıyacak. Avukatlar, gün içerisinde farklı mahkemelerdeki duruşmalarına ilişkin bilgileri de tek ekranda görüntüleyebilecekler.

Mahkemelerin listesindeki duruşmalardan hangilerinin tamamlandığını, o an hangisinin devam etmekte olduğunu ve sıra bekleyen duruşmaları kolaylıkla takip edebilecekler. Kendi duruşmalarının ne kadar süre sonra başlayacağı bilgisine yaklaşık olarak sahip olabilecekler.

Duruşmalarının bulunduğu mahkeme kalemlerinin iletişim ve bina bilgilerine ulaşabilecekler. Ayrıca mAV-i'nin "duruşma alarmını" kurarak ya da "robot arama" seçeneğini kullanarak sistemin duruşmalarını hatırlatmasını sağlayabilecekler. Ankara Barosu Levhası'na kayıtlı meslektaşlarının iletişim bilgilerine ve Ankara Barosu'nun yayınladığı haber ve duyurulara da cep telefonlarından ulaşabilecekler.

Sistem hakkında bilgi veren Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran, "Biz avukatların her gün onlarca duruşması olur. Mahkemelerin yoğun iş yükü nedeniyle bazen saatlerce duruşma sırası beklemek zorunda kalırız. Bazen de bir duruşmayı beklerken diğerlerini kaçırırız. Saatlerce duruşma sırası beklemek zorunda kaldığımız için mahkeme kalemlerindeki diğer işlerimizi de takip edemeyiz" dedi.

Bu soruna çare olarak mAV-i'yi geliştirdiklerini söyleyen Hakan Canduran, "Artık meslektaşlarımız, mahkeme salonlarının önünde saatlerce duruşma sırası beklemekten kurtulacaklar. Mahkemelerdeki hangi duruşmaların tamamlandığını, o an hangi duruşmanın görülmekte olduğunu, kendi duruşmalarının yaklaşık ne kadar süre sonra başlayacağını mAV-i sayesinde cep telefonlarının ekranında görebilecekler. Böylece vakitlerini en akılcı şekilde kullanabilecekler. Bu sayede duruşma kaçırma dertleri de en aza inmiş olacak" diye konuştu.

Canduran, mAV-i'yi önümüzdeki süreçte talep eden diğer barolarla da paylaşacaklarını ve sistemden diğer illerdeki meslektaşlarının da yararlanmasını sağlayacaklarını kaydetti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber