Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 10 Ekim 2016 - 17:13 Yorum: 0

Ankara Gar saldırısında ölenler anıldı

Gaziantep'te bazı sivil toplum kuruluşları tarafından 10 Ekim 2015'te Ankara'da düzenlenen mitingde yaşanan bombalı saldırı sonucunda ölen 101 kişi anıldı.

Ankara Gar saldırısında ölenler anıldı

Gaziantep'te bazı sivil toplum kuruluşları tarafından 10 Ekim 2015'te Ankara'da düzenlenen mitingde yaşanan bombalı saldırı sonucunda ölen 101 kişi anıldı.

Gaziantep'te TMMOB, DİSK, KESK ve TTB ortak bir açıklama ile 10 Ekim 2015'te Ankara Garın'da düzenlenen mitinginde yaşanan bombalı saldırıda ölen 101 kişi anıldı. Basın toplantısında sivil toplum kuruluşları adına DİSK Temsilcisi Ali Güdücü yaptı. Son 1 yılda yapılan saldırıları kınadıklarını belirten Güdücü, "DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'nin çağrısıyla düzenlenen Emek, Barış ve Demokrasi Mitingine yönelik bombalı saldırıda 101 arkadaşımızı, kardeşimizi, canımızı, dostumuzu ve sevdiklerimizi yitirdik. Eşimizi, kızımızı, oğlumuzu yitirdik. 500'e yakın arkadaşımız, kardeşimiz, canımız ciddi şekilde yaralanmasına rağmen hayatta kaldı. Türkiye'nin pek çok yerinde son bir yılda gerçekleştirilen bombalamaların, bilinçli olarak yapıldığını, insanlarımızı kutuplaştırmaya ve bir arada yaşama olanaklarını ortadan kaldırmaya ve ülkemizi bir kaosu sürüklemeye yönelik saldırılar olduğu bu gün daha net olarak ortaya çıkmıştır. Bizler Gaziantep emek ve demokrasi güçleri olarak gerçekleştirilen bu saldırıyı kınıyor, yakınlarını kaybedenlere başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bu tür saldırılar ile ülkemizde barış zeminin, birlikte yaşam ikliminin zorlaştığını, öfke ve acıların büyüteceğini, toplumu ayrıştıracağını herkes bilmelidir. Bu güne kadar dünyadaki ve ülkemizdeki insanlık dışı tüm katliam ve saldırıların karşısında yaşam hakkının korunmasından yana hep tutum aldık" dedi.

Daha sonra TMMOB Gaziantep İl Koordinasyon Kurulu sekreteri Burkay Güçyetmez söz alarak, ülkenin her zamankinden daha çok bilime, tekniğe yönelmesi gerektiğini söyledi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber