Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 25 Eylül 2017 - 12:38 Yorum: 0

Ankara Garı davası başladı

10 Ekim'de Ankara Garı'nda yaşanan bombalı terör saldırısı davasının 5. duruşması başladı.

Ankara Garı davası başladı

10 Ekim'de Ankara Garı'nda yaşanan bombalı terör saldırısı davasının 5. duruşması başladı.

10 Ekim 2015 tarihinde Ankara'da yapılması planlanan miting öncesi DEAŞ bombalı saldırı düzenlemiş, Ankara Garı'na giden köprü altındaki toplanma noktasında meydana gelen iki ayrı patlamada 102 kişi hayatını kaybetmiş, 391 kişi de yaralanmıştı. Olaya ilişkin başlatılan davanın 5. celsesine bugün Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediliyor. 2 gün sürecek davada ikisi kadın 19 tutuklu sanık bulunuyor. Ayrıca duruşmaya çok sayıda müşteki, tutuklu sanıklar ve avukatları ile müşteki avukatları katıldı.

Duruşmanın 4'üncü celsesinde, 10 Ekim terör saldırısını gerçekleştiren bombacıları, Gaziantep'ten Ankara'ya geldikten sonra saldırının yaşandığı alana taşıyan taksicilerin ifadeleri alındı. Katliam öncesinde DEAŞ üyeleriyle Gaziantep'te ilişki halinde olan "Tavukçu Cuma" lakaplı Cuma Dabanıyassı'ı da tanık olarak dinlendi ve kadın sanıklardan biri hakkında, "Esin Altıntuğ'u Allah rızası için evime aldım, kendisini tanımıyorum" dedi. Sanıklardan bazılarının da savunmaları alındı.

Duruşma, iddanamede yer alan ifadelerin okunması, katılma taleplerinin alınması ve avukatların beyanlarıyla devam ediyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber