Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 10 Ekim 2016 - 11:08 Yorum: 0

Ankara Garında ölenler unutulmadı

Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odaları Birliği Malatya İl Temsilciliği tarafından Ankara Garında 1 yıl önce yaşamını yitiren vatandaşlar için basın...

Ankara Garında ölenler unutulmadı

Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odaları Birliği Malatya İl Temsilciliği tarafından Ankara Garında 1 yıl önce yaşamını yitiren vatandaşlar için basın açıklaması yaptı.

TMMOB Malatya İl Temsilcisi Erdal Yavaş yaptığı Açıklamada "10 Ekim Katliamını unutursak, unutturursak kalbimiz kurusun" dedi.

Yavaş,"Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük katliamı üzerinden tam bir yıl geçti. Bu bir yıl, bizler için ölüm, kötülük, öfke dolu bir yıl olarak takvimlerimizdeki yerini aldı. Geçtiğimiz yıl boyunca bizler her gün öldük, çevremizde her gün bombalar patladı, ülkemiz bir savaş alanına döndürüldü. Bugün buraya her anını yas, isyan ve öfke ile geçirdiğimiz bir yılın sonunda, hayatını kaybeden arkadaşlarımızı anmaya, yaralanan yol arkadaşlarımızla dayanışmaya ve tüm ülkeye, onları unutmadığımızı ve katliamın hesabını soracağımızı göstermeye geldik. Acımız ve öfkemiz ilk günkü gibi taze.

Acımızı bir nebze olsun hafifletmenin tek yolu, burada bir arada bulunmak, bir kardeş omzuna yaslanmak. Öfkemiz, emek, barış ve demokrasi mücadelesindeki kararlılığımız ise her geçen gün perçinleniyor" dedi.

Yavaş, "10 Ekimden 10 Ekime, onlarca bomba evlerimizin önünde, sokaklarımızda patlatıldı, yüzlerce sivil yurttaşımız hayatını kaybetti, yüzlercesi yaralandı. Evlerimiz, iş yerlerimiz, düğünlerimiz, otobüs beklediğimiz duraklar halkımıza mezar oldu. Saldırganların hedefi oldukça açıktır, Hedef emektir. Hedef barıştır. Hedef demokrasidir" ifadelerini kullandı.

Yavaş son olarak "Bir kere daha burada tüm öfkemiz, acımız ve isyanımızla söylüyoruz! Gerçeklerin açığa çıkması ve katillerin hesap vermesi için elimizden geleni yaptık, yapmaya devam edeceğiz. Yolumuzun, engebeli ve sarp olduğunu biliyoruz. Ancak bize umut ve direnç veren Suruç'ta, 10 Ekim'de, Kızılay'da bizlere canlarını siper eden yoldaşlarımızın "Barış ve emeğin Türkiye'si" umududur" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber