Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 25 Temmuz 2014 - 17:03 Yorum: 0

Ankara-İstanbul YHT hattı açılışı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan: "Bugün Ankara'yı Konya'ya, Konya'yı Eskişehir'e Eskişehir'i İstanbul'a YHT ile bağlıyorsak bunu 'vesayete hayır' demeye borçluyuz"

Ankara-İstanbul YHT hattı açılışı

 ESKİŞEHİR (AA) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "Bugün Ankara'yı Konya'ya, Konya'yı Eskişehir'e Eskişehir'i İstanbul'a ​Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile bağlıyorsak bunu 'vesayete hayır' demeye borçluyuz" dedi.

Elvan, Ankara-İstanbul YHT hattının açılışı nedeniyle Eskişehir Tren Garı'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, demiryolu sektöründe Türkiye'nin yol haritası çizen bir vizyon ortaya koyan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

"Bugün Ankara'yı Konya'ya, Konya'yı Eskişehir'e Eskişehir'i İstanbul'a YHT ile bağlıyorsak bunu 'vesayete hayır' demeye borçluyuz" diyen Elvan, şöyle konuştu:

"Bunu milli iradeye borçluyuz. Gerçek anlamda siz artık, hükümete hakimsiniz, Türkiye'ye hakimsizin. Siz ne diyorsanız o oluyor. Çünkü, siz 'vesayete hayır' dediniz. Biz, Eskişehir'de milli Yüksek Hızlı Tren'imizi de üreteceğiz. Sizler milli YHT'nin gerçek sahibi olacaksınız. Bugün Eskişehir'den Avrupa'ya, ABD'ye lokomotif ihraç ediyoruz. Bugün, biz TÜLOMSAŞ'ı bu seviyeye getirdik. Kapanmaya yüz tutmuş bir tesisi işler hale getirdik. Sizlerin hükümetle buluşması, Başbakanımızla buluşması ve bütünle bunlar gerçekleşti. Başbakanımıza, Cumhurbaşkanlığı seçiminde vereceğiniz güçlü destekle milli iradenin Türkiye'nin hakimiyeti devam edecektir." 

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ise Eskişehir'e yaşattığı ilkler için, YHT için, Eskişehir'i 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti yaparak vatandaşları tarihiyle, kültürüyle buluşturduğu için Başbakan Erdoğan'a teşekkür etti.

YHT projesi için eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a da teşekkür eden Avcı,"Lütfi Elvan'a teşekkür ediyorum. Bu projenin tamamlanmasına, daha iyi aşamalara geçmesinde katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Bütün bakanlarımıza teşekkür ediyorum. Eskişehir 10 Ağustos'ta bunların karşılığını kendine yakışan şekilde verecektir" dedi. 

-"Türkiye'nin 70 yıllık rüyası gerçek oluyor"

AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım da Eskişehir ve İstanbul'un artık, Yüksek Hızlı Tren'le buluştuğunu bildirdi.

"Türkiye'nin 70 yıllık rüyası gerçek oluyor" ifadelerini kullanan Yıldırım, şunları söyledi:

"Hızlı tren, sevenleri birbiriyle buluşturuyor. İnsanları birbiriyle kucaklaştırıyor. Hızlı tren, kalkınma, medeniyet, yeni Türkiye'nin adresi demektir. Şimdi yeni Türkiye ile eski Türkiye'nin seçimini yapacağız. 10 Ağustos'ta yeni Türkiye ile eski Türkiye yarışacak. 12 yıldır bu ülke sevdalısı olarak yurdun dört bir yanını bölünmüş yollarla ören, hızlı treni hayali olmaktan gerçeğe dönüştüren, havayolunu halkın yolu yapan, milletin gönüllerine de yol yapan Başbakanımız, Cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan'ı cumhurbaşkanı seçmeye hazır mısınız?"

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber