Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 19 Ekim 2018 - 16:53 Yorum: 0

Ankara İstihdam Fuarı

Ankara İstihdam Fuarı'na katılan İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, "Yılın ilk dokuz ayında 863 bin gibi bir istihdam gerçekleştirdik" dedi.

Ankara İstihdam Fuarı

Ankara İstihdam Fuarı'na katılan İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, "Yılın ilk dokuz ayında 863 bin gibi bir istihdam gerçekleştirdik" dedi.

İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, Ankara İstihdam Fuarı'nı ziyaret etti. 3 gün sürecek fuarda 160'ın üzerinde firma stant açtı. İstihdamın tüm ülkelerin en önemli meselesi olduğunu kaydeden Uzunkaya, "Devletler en üst politikalarında ve yönetim yapılarından bu meseleyi ele alıp çözüm bulmak için çabalarını sürdürecekler. Türkiye son dönemde bütün konularda olduğu istihdamla ve işsizlikle mücadelede büyük mesafe kat eden bir ülke. 2000'li yılların başında Türkiye İş Kurumu yılda 24 bin insanın istihdamına aracılık yaparken, 2017 yılı sonunda bu rakamın 1 milyon 57 bin 249 olduğunu görüyoruz" ifadelerini kullandı.

'Yılın ilk dokuz ayında 863 bin gibi bir istihdam gerçekleştirdik'

'İstihdamımızı artırmak için tüm kurum ve kuruluşlarımızla seferber olduk" diyen Uzunkaya şunları kaydetti:

'İstihdamımızı artırmak için tüm kurum ve kuruluşlarımızla seferber olduk. 2018 yılında bu ülke üzerindeki emellerine başka hukuk dışı girişimlerle, darbelerle, birtakım kalkışmalarla erişemeyenler ekonomimizi zorda bırakarak hedeflerine varacaklarını zannediyorlar. Bu yönüyle iş gücü istihdamımızı olumsuz yönde etkileme çabasında oldular. Milletçe bu oyunların farkındayız ve bunlara karşı antrenmanlıyız. Bütün bu olumsuz şartlara rağmen tarihimizin en başarılı dönemindeki istihdam oranımızın da yüzde 10 artı istihdamı İŞKUR olarak sağladık. Yılın ilk dokuz ayında 863 bin gibi bir istihdam gerçekleştirdik. Kadın istihdamında ve genç istihdamında oranımız geçen yılın yüzde 17 daha üzerinde. Bizi hiçbir şekilde hedefimizden alıkoymaları söz konusu değildir. İşverenlerin aradığını bulma meselesi de çok önemlidir. Burada stantları gezdiğinizde iş verenlerimiz ısrarla aradıkları elemanları bulamadıklarından yakınıyorlar. İŞKUR'un başka bir işlevi burada devreye giriyor. İş gücü piyasasının istediği elemanları yetiştirebilmek için meslek eğitimi kurslarımız, iş başı eğitim programlarımız, girişimcilik kurslarımıza katılanların istihdama girişleri çok daha kolay oluyor. Çünkü biz Türkiye'nin değil dünyanın en büyük iş gücü piyasası araştırmasını gerçekleştiriyoruz. Şu ana kadar 355 bin vatandaşımıza bu kurslardan istifade etmesini ve ardından da istihdama katılmasını temin etmiş durumdayız. Kadınların bu kurslara katılma oranı yüzde 58'ler mertebesinde.'

'TÜİK'in Temmuz ayı verilerinde ilk defa iş gücüne katılım oranımızın yüzde 54'e çıktığını, istihdam oranımızın da yüzde 48'i aştığını gördük'

Uzunkaya, Türkiye'nin birçok ilinde 29 iş kulübüyle dezavantajlı gruplara yönelik ciddi bir danışmanlık hizmetinin verildiğini belirterek bir ya da iki haftalık programların olduğunu açıkladı. Uzunkaya, " İş verenlerle iş arayanları bu kulüplerde buluşturarak iş gücü piyasasına girişlerini kolaylaştırmak ve sonra da takip etmek amacımız. Son dönemde bu kurslarımıza 3 milyon civarında vatandaşımız katıldı. İŞKUR olarak 2002 ve 2018 yılları arasında 7 milyon istihdamı gerçekleştirdik. Türkiye gelişmiş ülkelerle mukayese edilmeyecek bir istihdam başarı hikayesi ortaya koyan ülkedir. 2018'in ikinci çeyrek istihdam rakamlarına baktığımızda hiçbir Avrupa ülkesinin erişemediği bir istihdamı gerçekleştirdik. 650 bin istihdam gerçekleştirdik. TÜİK'in Temmuz ayı verilerinde ilk defa iş gücüne katılım oranımızın yüzde 54'e çıktığını, istihdam oranımızın da yüzde 48'i aştığını gördük. Bu rakamlar milletçe istediğimizde, kararlılıkla çalıştığımızda büyük başarılara imza attığımızı göstermektedir. Tüm işleri bitirdik, hiçbir problemlerimiz yok demiyoruz. Elbette daha alınacak çok mesafeler var. İş gücüne katılımımızı ve istihdam oranımızı artırmak zorundayız" şeklinde konuştu.

'Bu başarı 81 milyonun başarısıdır'

3 gün sürecek olan bu fuarda ciddi olarak Ankara iş gücü piyasasının tüm aktörleri, 160'ın üzerinde firmamız burada stant açtı, CV bekliyor. Biz sorumluluğumuzu yerine ettirmekte kararlıyız. Alman istihdam kurumunun 100 bin personelle, Fransa istihdam kurumunun 50 bin personelle yerine getirmeye çalıştığı bu görevi biz 81 ilde 8 bin 500 personelimizle bu hizmeti yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu başarı 81 milyonun başarısıdır. Cumhurbaşkanımızın 100 Günlük Eylem Planını açıkladı. Bu eylem planı içerisinde İŞKUR olarak istihdam artırıcı birçok projeyi gençlerimize, kadınlarımıza, engellilerimize ciddi anlamda teşviklerimiz var. Kadınlarımızın işle ev arasında çocukla evi arasında tercih yapmaya zorlamamak için teşviklerimizi devreye almış olduk" değerlendirmelerinde bulundu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber