Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 22 Ağustos 2014 - 10:43 Yorum: 0

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Şayık:

"Başkentin her ilçesiyle özel ilgilenecek uzmanlar atadık"

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Şayık:

ANKARA (AA) - Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, başkentin her ilçesiyle özel ilgilenecek uzmanlar atadıklarına belirterek, "Uzmanlar, ilçelerin gelişim süreçlerinde yürütülecek çalışmalarda aktif görev alacaklar" ifadesini kullandı.

 Ankara Kalkınma Ajansından yapılan açıklamaya göre, ajans başkentin ilçelerinin kalkınma süreçlerine destek olmak için kalkınma yol haritası oluşturuyor. Çalışma ile Ankara'nın alt bölgelerinde yer alan ilçelerin sosyo-ekonomik durumlarının, gelişme potansiyelinin hayata geçirilmesinin ve sürdürülebilirliğinin önündeki engellerin tespiti hedefleniyor.

Bu kapsamda, Genel Sekreter Şayık ve beraberindeki heyet, Çamlıdere Belediye Başkanı Hazım Caner Can'ı makamında ziyaret etti. Ekonomik faaliyetlere yönelik sorun ve çözüm önerilerinin ele alındığı görüşmede, ilçede bulunan turistik mekanlar da incelenerek destinasyonun korunması ve geliştirilmesine yönelik olanaklar ele alındı.

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Şayık, ilçelerin gelişmişlik düzeylerine katkıda bulunmayı çok önemsediklerini belirterek, kalkınma sürecine yönelik politikaların oluşturulması ve hayata geçirilmesini amaçladıklarını ifade etti. Başkentin her ilçesiyle özel ilgilenecek uzmanlar atadıklarına değinen Şayık, uzmanların ilçelerin gelişim süreçlerinde yürütülecek çalışmalarda aktif görev alacaklarını kaydetti. Ankara merkezde yaşayan kişilerin günübirlik veya hafta sonu kaçış duraklarına ihtiyaç duyduklarına işaret eden Şayık, Çamlıdere ilçesinin turizme kazandırılması hedefini çok doğru bulduklarını belirtti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber