Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 13 Mayıs 2016 - 15:38 Yorum: 0

Ankara Şiir Şöleni Büyüledi

Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Altındağ Belediyesi işbirliği ile bu yıl 8'inci kez düzenlenen Ankara Şiir Şöleni sona erdi.

Ankara Şiir Şöleni Büyüledi

Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Altındağ Belediyesi işbirliği ile bu yıl 8'inci kez düzenlenen Ankara Şiir Şöleni sona erdi.

Ankara genelinde yapılan şiir yarışmasına 25 farklı ilçeden 75 öğrenci katıldı. 2 gün süren yarışma ilkokul, ortaokul ve lise kategorilerinde gerçekleşti. Altındağ Belediyesi Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'ndeki yarışmada tam 75 şiir okundu. Altındağ, liseler arası kategoride bir kez daha zirvede yer aldı. Mehmet Atilla Maraş, Hicabi Kırlangıç, Hüseyin Akın ve Şaban Abak gibi şair, yazar ve akademisyenlerden oluşan jüri ekibi, dereceye giren öğrencileri belirlemekte oldukça zorlandı. Salonu dolduran yaklaşık 500 kişi, şiir dolu dakikalara tanıklık etti.

Altındağ Mahir İz Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Bedirhan Şahin, Sezai Karakoç'un "Sürgün Ülkeden Başkentler Başkentine" şiiriyle liselerarası şiir kategorisinde zirvenin sahibi oldu. İsmet Özel'in "Mataramda Tuzlu Su" şiirini seslendiren Demetevler Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ahmet Şamil Seferoğlu ikinci oldu. Mamak Başkent Anadolu Lisesi öğrencisi Ekrem Eymen Takkaç ise İlhan Berk'e ait "Hikâye" şiirini okudu ve 3.'lük ödülünü kazandı.

Ortaokullar arası şiir okuma dalında ise Bala'dan Dilan Öykü Küçük birinciliği kimseye bırakmadı. Afşar Ortaokulu öğrencisi Dilan Öykü Küçük, Faruk Nafiz Çamlıbel'in "Gurbet" şiiriyle izleyenleri büyüledi. Yarışmaya Keçiören'den katılan Toygar Börekçi Ortaokulu öğrencisi Zeynep Nuran Öksüzler ikinci sırada yer aldı. Zeynep Nuran, Mehmet Akif Ersoy'a ait "Bülbül" şiiriyle kulakların pasını sildi. Mamak'ı bir kez daha dereceye sokan isim ise Damla Nur Akkoç oldu. Edip Cansever'in "İçinden Doğru Sevdim" şiirini seslendiren Akkoç, büyük alkış aldı.

Özel Umut İlkokulu öğrencisi Emirhan Demirtaş, Mehmet Akif Ersoy'un "Ordunun Duası" şiiriyle şampiyon oldu. Kazan Hamidiye Ünlü İlkokulu'ndan Elifsu Cevher, Orhan Şaik Gökyay'a ait olan "Bu Vatan Kimin" şiiriyle ikinci sırada yer almaya hak kazandı. Satı Öztürk İlkokulu öğrencisi Beril Yalçındere ise Fazıl Hüsnü Dağlarca'nın "Vatan Türküsü" şiiriyle Pursaklar'a üçüncülük götürdü.

Ankara Şiir Şöleni Büyüledi

Ankara Şiir Şöleni Büyüledi

Ankara Şiir Şöleni Büyüledi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber