Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 15 Temmuz 2016 - 12:48 Yorum: 0

Ankara Temalı Satranç Takımı Tasarım Yarışması

"Ankara Temalı Satranç Takımı Tasarım Yarışması" şartnamesi belli oldu.

Ankara Temalı Satranç Takımı Tasarım Yarışması

"Ankara Temalı Satranç Takımı Tasarım Yarışması" şartnamesi belli oldu.

"Ankara Temalı Satranç Takımı Tasarım Yarışması" katılım şartları belli oldu. Yarışma ana teması Ankara'yı temsil eden değerler olup, yarışma 3 farklı kategoride kendi içinde bütünsellik teşkil eden bir satranç takımı tasarımı ve uygulaması olarak belirlendi.

Tasarım yarışmasının ana teması Ankara'nın mimari yapısını temsil eden anıt yapılar tarihi, mitolojik ve etnografik değerlerini sembolize eden, kültürel ve turistik öğeler olacak.

Yarışmada ödül kazanan tasarımlar, Ankara Kalkınma Ajans'ı tarafından Ankara'nın tanıtımında kullanılacak. Yarışmada dereceye giren satranç takımları ise Gökyay Vakfı Satranç Müze'sinde sergilenecek.

Satranç ve tematik tasarımlarla ilgili daha detaylı bilgi ve farklı Satranç tasarım örnekleri için Gökyay Vakfı Satranç Müzesi ziyaret edilebilecek.

Yarışmanın amacı Ankara'nın tüm değerlerinin bölge, ülke ve dünya genelinde, turizme yönelik potansiyel kitlelere erişiminin sağlanması yönünde olup tasarım şu 3 kategoride gerçekleştirilecek:

"Ankara'yı temsil etme niteliği taşıyan anıtsal mimari yapılar, Ankara ve çevresinin tarihi, mitolojik ve etnografik öğeleri, Ankara'yı sembolize eden yerel kültürel ve turistik öğeler; Ankara bindallısı, seğmenler, Ankara keçisi gibi kendi içinde bütünsel bir yapı oluşturması esastır"

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber