Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 10 Mart 2015 - 10:33 Yorum: 0

Ankara Ticaret Borsası:

"ATB tarafından kurulan Ankara Elektronik Platformu’nda, ilk Elektronik Ürün Senedi (ELÜS) işlemi, farklı şehirlerde, alım ve satım yapan kişilerce online seans aracılığı ile yapıldı"

Ankara Ticaret Borsası:

ANKARA (AA) - Ankara Ticaret Borsası'nda (ATB) elektronik ürün senet işlemlerinde ilk ‘online seans'ın' gerçekleştirildiği bildirildi.

ATB'den yapılan açıklamaya göre, ATB tarafından kurulan Ankara Elektronik Platformu’nda, ilk Elektronik Ürün Senedi (ELÜS) işlemi, farklı şehirlerde, alım ve satım yapan kişilerce online seans aracılığı ile yapıldı.

ATB’nin Elektronik Satış Salonu dışında bulunan, satım ve alım yapacak üyeler kendi ofislerinden verdikleri fiyatlar ile gerçekleşen ilk seansta, 707 tonluk işlem hacmi gerçekleştirildi.

ATB Yönetim Kurulu Başkanı Faik Yavuz, son 3 yılda tarım sektörü ve finansal piyasaların entegre olduğu fiziksel ürün senetleri yerini elektronik ürün senetlerine bıraktığını belirtti.

Yavuz, “fiziksel ürün senetlerinin alt yapısını problemsiz karşılayan ATB elektronik ürün senetlerinin alınıp satılabildiği platformu çalışır hale getirmiştir. Üyelerimizi ve tüm Türkiye’deki tüccarlarımızı lisanslı depolarla buluşturarak, küresel ticaretin önemli bir enstrümanını yaygınlaştırmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber