Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 22 Kasım 2014 - 14:23 Yorum: 0

Ankara Üniversitesinde fitness eğitmenleri yetiştirilecek

ANKARA (AA) - Ankara Üniversitesi'nde, Türkiye'de ilk kez fitness eğitmenlerinin yetiştirileceği bildirildi. Ankara Üniversitesinden yapılan açıklamaya göre, üniversite ile özel bir spor...

Ankara Üniversitesinde fitness eğitmenleri yetiştirilecek

ANKARA (AA) - Ankara Üniversitesi'nde, Türkiye'de ilk kez fitness eğitmenlerinin yetiştirileceği bildirildi. 

Ankara Üniversitesinden yapılan açıklamaya göre, üniversite ile özel bir spor merkezi arasında imzalanan fitness eğitimi protokolü ile Türkiye’de ilk kez fitness eğitmenleri bir üniversite tarafından yetiştirecek.

Ankara Üniversitesi Rektörlüğünde gerçekleşen imza töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Erkan İbiş, "Yaşam boyu eğitimin önemi her anlamda ele alınmalı. Bu bağlamda spor konusunda spordan çok sporun kültürünü ve felsefesini önemsiyorum, bunu geliştirmeliyiz" ifadelerini kullandı. 

Protokole göre, Ankara, İstanbul, İzmir ve Mersin'deki 8 tesiste hizmet veren SI eğitmenleri ve eğitmen adayları geleceğin "Fitness Profesyonelleri" olarak yetiştirilecek ve katılımcılara programın ardından sertifika verilecek.

Programa katılım öncesinde, Ankara Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ANKÜSEM) aracılığıyla fitness eğitmenlerine yönelik bir seviye tespit sınavı yapılacak. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber