Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 27 Şubat 2015 - 16:55 Yorum: 0

Ankara'da kazan kaynıyor!

Bakanlar, müsteşarlar, başkanlar, reis çocukları Başkent Ankara 1. Bölgeden namzet olabilmek için kıyasıya rekabet edecek.

Ankara'da kazan kaynıyor!

Ankara kulislerine göre, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, MİT eski Müsteşarı Hakan Fidan, Maliye eski Müsteşarı Naci Ağbal, SGK eski Başkanı Yadigar Gökalp, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Danışmanı Mücahit Arslan, Başbakanlığı dönemindeki hane sahibi Faruk Koca ile Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek,AK Parti'nin nihai seçimlerdeki Çankaya Belediye Başkan adayı Barış Aydın, Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban gibi 60’a yakın ‘ağır’ adın Başkent Ankara 1.Bölgeden mebus adayı olabilmek için yarışması bekleniyor.

Ak Parti, mebus namzet adayları arasında 81 vilayette hafta sonu yapılacak ‘temayül’ yoklamasına kilitlendi. Temayül yoklamasının yanı sıra alt komisyon raporları, fasıla komisyon raporları ve kamuoyu araştırmalarını da göz önünde bulundurularak nihai kararı AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki üst kurul verecek. Kesin namzet listesi 7 Nisan’a kadar Yüksek Seçim Kurulu’na verilecek.

18 SANDALYE İÇİN BÜYÜK REKABET 

Aday adayları arasında ‘seçilebilecek’ yerden namzet olabilmek için kıyasıya rekabet yaşanacak. Bu rekabet en yoğun Başkent Ankara ve İstanbul 1.bölgede olacak. 2 milyon 902 bin nüfuslu Başkent Ankara 1.Bölgeden 18 mebus Meclise girecek.

Halen Ali Babacan ve Yalçın Akdoğan, Ak Parti’nin 1.Bölgeden Milletvekili olarak Meclis'te bulunurken, 7 Haziran seçimlerinde Babacan, üç dönemlik olması nedeniyle namzet adayı olmadı.

Akdoğan’ın ise gene aynı bölgeden namzet adaylığı başvurusu yaptığı öğrenilirken, bu bölgeden vekil olmak için bekleyenler arasında şu isimlerin olduğu belirtiliyor:
 
NACİ AĞBAL: Bürokrasinin en kuvvetli isimlerinden Ağbal, Maliye Müsteşarlığından istifa edip namzet adayı oldu. Ağbal’ın adı evvel Çorum için geçerken, nihai günlerde Başkent Ankara 1.Bölgeden namzet gösterileceği söyleniyor. Böyle bir durumda Maliye Bakan ve Müsteşarı  aynı bölgede yer almış olacak.
 
HAKAN FİDAN: MİT Müsteşarlığından istifa eden Fidan’ın, Başkent Ankara 1.bölgeden namzet gösterileceği belirtiliyor.
 
MÜCAHİT ARSLAN: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, hem Cumhurbaşkanlığı hem de Başbakanlığı döneminde danışmanı olan Arslan’ın ismi da 1.bölge için geçiyor.
 
FARUK KOCA: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Başbakanlığı döneminde hane sahipliğini yapan Faruk Koca da 1. Bölge için ismi geçen namzet adaylarından.
 
OSMAN GÖKÇEK: Başkent Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek’in de 1.Bölgeden namzet adaylığı başvurusu yaptığı belirtiliyor.
 
BARIŞ AYDIN: Başkent Ankara Sanayici ve İş insanları Derneği Başkanı, iş insanı Barış Aydın’ın da 1.Bölgeden adaylığına kati gözüyle bakılıyor.
 
ÜNSAL BAN: Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörlüğünden istifa eden Prof.Ban’ın adı de 1. Bölgeden adaylık için geçiyor.
 
YADİGAR GÖKALP: Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığından istifa eden Gökalp de 1.Bölge için başvuran isimlerden biri.
 
MEHMET KEMAL YAZICIOĞLU: Efsane vali Recep Yazıcıoğlu’nun oğlu Mehmet Yazıcıoğlu da Başkent Ankara 1.Bölgeden namzet adaylığı başvurusu yaptı. 

Haber Kaynağı: HÜRRİYET
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber